Νέα HTC, hardware και HTCSense.com services μαζί

by Stefanos Kofopoulos • On 17-09-2010 • AT 9:57 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

HTCSense.com

Η HTC ανακοίνωσε το HTC Desire HD και το HTC Desire Z στο Λονδίνο αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το ειδικό βάρος της ανακοίνωσης του HTCSense.com. Ουσιαστικά η ΗTC είπε, δεν είμαστε πια κατασκευαστές κινητών για το δικό μας brand ή για τρίτους αλλά μπαίνουμε δυναμικά στο χώρο παροχής υπηρεσιών. Σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα η ιστορία της εταιρείας του Peter Chou άλλαξε όχι μόνο πορεία αλλά και στρατηγική απέναντι στην αγορά. Οι ανταγωνιστές της HTC δεν είναι πλέον η Nokia, η Samsung, η LG και λοιποί κατασκευαστές κινητών αλλά και το Google, η Microsoft, η Apple.

Με τις πωλήσεις των Android κινητών να μετρώνται σε δεκάδες εκατομμύρια και τα Windows Phone 7 λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση τους, η HTC έχει πρόσφορο έδαφος να χρησιμοποιήσει software και hardware στα κινητά για να στήσει το δικό της cloud services και να προσφέρει βασικές υπηρεσίες που ο ανταγωνισμός χρεώνει.

Το HTC Sense UI εκτός από ένα skin πάνω από το Android μπορεί πλέον να συνδεθεί με το HTCSense.com προς το παρόν μόνο μέσα από το Desire HD και το Desire Z ώστε να κρατάει αρχείο για τις συνομιλίες SMS, να διαχειρίζεται χάρτες, να εντοπίζει το κινητό σε περίπτωση απώλειας ή να διαγράφει πλήρως τα δεδομένα του από μακρυά. Αυτό είναι μόνο η αρχή για τις υπηρεσίες του HTCSense.com που τρέχουν στο Android 2.2 Froyo και στα δύο μόνο μοντέλα μόνο. Προς το παρόν, ο ανταγωνισμός από την Apple και την Nokia προσφέρει μερικές από τις λύσεις που ευαγγελίζεται το HTCSense.com, με ή χωρίς πληρωμή (Apple MobileMe, Nokia Ovi Maps και Ovi Email, Google Maps κλπ).

Σε αυτή την προσπάθεια η HTC θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική και ισορροπημένη με τους μέχρι τώρα συνεργάτες της. Η HTC είναι η εταιρεία που κατασκευάζει το Google Nexus One και αναμένεται να παρουσιάσει ένα από τα πρώτα iPhone killer Windows Phone 7 κινητά, το HTC HD7.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η HTC επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το software, το hardware και οι πωλήσεις smartphones έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε να αξίζει το ρίσκο για έναν παραδοσιακό κατασκευαστή hardware να μπει στην αγορά των services και να αντιμετωπίσει τους μέχρ τώρα συνεργάτες ως ανταγωνιστές.

Θα αγοράζατε το HTC Desire HD ή το HTC Desire Z επειδή προσφέρουν το HTCSense.com επιπλέον σε ό,τι καλό έχει το HTC hardware και το Android 2.2 Froyo αυτή την στιγμή;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι θα το αγόραζα μονό και μονό για αυτο.Αυτα μετράνε πλέον οι υπηρεσίες .
  Τα λογισμικά ( Iphone, Android,Symbian κλπ.) κανουν σχεδόν τα ίδια , απλα με αλλον
  τροπο.

  Τιτανα να σε ρωτήσω κατι , υπαρχή περίπτωσή να μπει και για πιο παλιά μοντέλα
  όπως wildfire hero κλπ ??

  • Παραμένει άγνωστο. Δεν ανακοίνωσαν κάτι και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει στο λειτουργικό για να υποστηρίξει το HTCSense.com. Θα μου φαινόταν αναμενόμενο αν το “απλό” Desire με Android 2.2 θα πάρει update για αυτό. Τα άλλα κινητά δεν ξέρω, τουλάχιστον όσα δεν έχουν Froyo. Αυτό είναι το κοινό σημείο των Desire HD και Desire Z.

 2. και εγω αυτο περιμενω. Ουσιαστικα ειναι οι ιδιες συσκευες, θα πρεπει να το παρει κ το desire.

Top

Show Buttons
Hide Buttons