Τρελές πωλήσεις η HTC

by Stefanos Kofopoulos • On 30-09-2008 • AT 1:38 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

htc touch diamond smart mobility

Αν όλα πάνω καλά η HTC θα καταφέρει να πουλήσει 13 με 15 εκατομμύρια smartphones μέσα στο 2008. Τα περισσότερα από αυτά είναι Windows Mobiles εννοείται και μόλις 200.000 Androids. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αλλά οι προβλέψεις για την πορεία του G1 όχι καλές και μάλλον έρχονται σε αντίθεση με τα νέα για εξάντληση του pre order stock της T-Mobile. Μιλάμε για εκτιμήσεις οπότε επιφυλακτικότητα πάντα υπάρχει. Σημασία για την HTC έχει η 3η πλέον θέση στον κατάλογο κατασκευαστών smartphones για το δεύτερο τρίμηνο του 2008, οι πωλήσεις που συνεχίζονται κανονικά χωρίς να επηρεαστούν από την ύπαρξη του iPhone 3G και αξία της εταιρείας που ξεπέρασε πλέον το $1 δις.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mόνο καλή δεν τη λες την τρίτη θέση, όταν η RIM έχει τριπλάσιες πωλησεις και η Nokia… έχει ξεφύγει.

 2. juanito, η Nokia δεν πουλάει μόνο smartphones και η 3η θέση είναι σίγουρα καλύτερη από την 4η ή 5η.

 3. Αναφέρομαι μόνο στα smartphones της Nokia.
  Φαντάζομαι έχεις δει πως έχει μοιραστεί η πίτα. 4η και 5η είναι κάτι ανύπαρκτες εταιρείες σε smartphones.
  Νομίζω είδηση είναι η δεύτερη θέση της RIM και όχι η τρίτη της HTC.
  Tα BBs παίρνουν κεφάλι άξια.
  Όσο για το iPhone 3G θα to δούμε στο Q3.

 4. juanito, θα ήταν χρήσιμο αν έδινες και κάποιο link

 5. Ένα ενδιαφέρον σχόλιο που άκουσα κάπου για την HTC είναι το εξής: Η HTC ήταν μέχρι τώρα το αγαπημένο παιδί της MS. Ασχολείτο αποκλειστικά με το Windows Mobile και μάλιστα έχει ρίξει πολύ χρήμα τόσο στο hardware όσο και στο συνοδευτικό software (π.χ. το Touch-Flow interface). Ουσιαστικά η HTC είναι μέχρι τώρα ο καλύτερος πρεσβευτής του Windows Mobile, είναι το καλύτερο πρόσωπο που μπορεί να δείξει η MS για την πλατφόρμα της.

  Το νέο δεδομένο είναι ότι: Από την μία, η έκδοση 7 του Windows Mobile θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να βγει. Στην νέα αυτή περίοδο των smartphones με την Apple να βγάζει νέες εκδόσεις του OS X για το iPhone, με την Nokia να ανοίγει το λειτουργικό της και γενικά τους βασικούς μεγάλους παίκτες να κάνουν ανοίγματα και κινήσεις, η MS καθυστερεί την νέα της έκδοση.

  Από την άλλη η HTC, αυτός ο χρυσός και πιστός συμπαίκτης της MS, είναι η πρώτη εταιρία που έβγαλε συσκευή βασισμένη στο Android της Google.

  Αν η HTC το γυρίσει σε Android (που της προσφέρει μεγαλύτερη άνεση να το φέρει στα μέτρα της), η MS με ποιόν θα μείνει;

 6. (Γκρρρ, συνεχίζει να τρώει τα κενά από τα posts το εργαλείο σου Τιτάνα)

 7. Αντώνης, υπάρχει και η Motorola που βέβαια δεν πουλάει όσο η HTC αλλά χρησιμοποιεί Windows όπως άλλωστε και η Palm. Δεν ξέρουμε τι έχουν συμφωνήσει και τι έχουν υπογράψει HTC και Microsoft αλλά δεν νομίζω ότι θα διακόψουν την συνεργασία έτσι απλά. Η HTC έγινε αυτό που είναι πουλώντας συσκευές με Windows Mobile και ήδη κυκλοφορεί 3 νέα smartphones. Η Microsoft δεν έχει λόγο να χάσει ένα συνεργάτη που πουλάει τόσο καλά. Μην ξεχνάς ότι η αγορά είναι τεράστια και περιμένουν 1.000.000.000 νέα κινητά σε 1 χρόνο σε όλο τον κόσμο.

 8. – Palm; Ποια είναι η Palm;; :-) Για Motorola δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται, δεν το έχω ψάξει το ζήτημα. Δεν είπα ότι αυτό ήταν, θα διακόψει η HTC. Σκέφτομαι ότι δεν αποκλείεται η HTC να δοκιμάζει τα νερά του Android βλέποντας το WM7 να καθυστερεί και τις άλλες επιλογές λειτουργικών να τραβάνε πιο γερά από το WM.

  – Δεδομένης της επιθυμίας που δείχνει η HTC στο να προσαρμόζει το λειτουργικό των συσκευών της, το Android φαίνεται να της ταιριάζει. Προβλέπω την MS να εξαγοράζει την HTC για να αποφύγει το κέρατο :-p

 9. Το κινητό είναι πανάκριβο και παρά τις τρελλές πωλήσεις δεν κατάφερε να γίνει προσιτό στον καθημερινό χρήστη…

Top

Show Buttons
Hide Buttons