Η HTC διπλασιάζει τα κέρδη με την βοήθεια του Android

by Stefanos Kofopoulos • On 11-10-2010 • AT 11:17 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

HTC Desire Z hands on φωτογραφίες

Όσο τα Windows Phone 7 ετοιμάζονται, η HTC βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με το Android και να διπλασιάσει τα κέρδη του 3ου τριμήνου του 2010 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αν και τα νούμερα έχουμε κάποια αξία, $11.1 δισεκατομμύρια το Q3 του 2010 σε σύγκριση με $5.69 δισεκατομμύρια το Q3 του 2009 (unaudited net profit), το μεγαλύτερο βάρος έγκειται στην δυναμική του Android και πως το ανοιχτό λογισμικό με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να προωθήσει την κερδοφορία σε μια αφορά που ανταγωνιστές είναι το iPhone, η Nokia και η RIM. Η κερδοφορία της HTC και η σημασία αυτής, αποτυπώνεται και στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε με το νέο HTC Sense.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του 2010 όταν τα Windows Phone 7 θα αποτελούν μέρος της οικογένειας HTC με το νέο HTC HD7 αλλά και την πρόοδο που θα σημειώσει η HTC στον τομέα του Android με νέα μοντέλα και δυνατότητες πέρα από αυτές του Froyo. Μην ξεχνάμε ότι το Android 3.0 Gingerbread βρίσκεται σχεδόν προ των πυλών και πρέπει να υποστηριχθεί με νέο hardware.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απο την όλη ιστορία του android θεωρώ ότι η HTC είναι η πιό κερδισμένη εταιρεία , και σε θέμα καθαρών κερδών αλλά και σε θέμα απόκτησης μεγαλύτερου κομματιού απο την πίτα της αγοράς καθώς και ότι κέρδισε αξιοπιστία και ίσως ακόμα έγινε γνωστότερη σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το χώρο

    • Ναι, όλα αυτά μαζί με επιπλέον κερασάκι στην τούρτα την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην βιομηχανία των κινητών γενικά. Είναι σημαντική η συμμετοχή της HTC με το Android, κάτι που θα αποτυπωθεί και με τα Windows Phone 7. Το θέμα είναι να διαχειριστούν το από εδώ και πέρα με έξυπνο τρόπο, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Android 3.0 και να ξεκολλήσουν λίγο από το industrial design που χρησιμοποιούν με λίγο καλύτερα υλικά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons