Ο δρόμος προς τα δικαστήρια. Παράδειγμα η HTC

by Stefanos Kofopoulos • On 25-01-2008 • AT 12:06 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

htc logo smart mobility

Αν είσαι η HTC και κατασκευάζεις εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια smartphones και PDAs όχι μόνο για πωλήσεις κάτω από το δικό σου brand αλλά και ως OEM, πρέπει να έχεις ένα πολύ καλό λόγο για να φερθείς τόσο ανώριμα. Τόσο ανώριμα ώστε να μην εγκαταστήσεις τους απαραίτητους drivers στις συσκευές HTC που χρησιμοποιούν τα Qualcomm MSM7xxx chipsets με ATI Imageon hardware acceleration για βελτιστοποιημένη απόδοση στην αναπαραγωγή βίντεο. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, η HTC προσπαθεί να μιμηθεί την ξεροκεφαλιά 5χρονου, αφού σε πρόσφατη δήλωση είπε ότι αν οι πελάτες θέλουν βίντεο με υψηλότερη ανάλυση θα πρέπει να αγοράσουν νέες συσκευές.

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν σε χώρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η μήνυση και η αίθουσα του δικαστηρίου με κατηγορούμενο την HTC είναι σχεδόν μονόδρομος, τηρουμένης ως τώρα όχι και τόσο smart στάσης.

Update: Η HTC απάντησε στο engadget και είπε ότι δεν πρόκειται να βγάλουν updates για τα ενεργοποιήσουν το hardware acceleration στις συσκευές που έχουν το Qualcomm MSM7 chipset. Σκοπεύει να το κάνει όμως στα νέα κινητά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων σε μια πλατφόρμα όπως το συγκεκριμένο Qualcomm chip περιέχει πολλές παραμέτρους όπως ανταλλαγή IP, επιπλέον κόστος, συμφωνίες τρίτων κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το εν λόγω άρθρο το διάβασα και εγώ στο engadget και έλεγα να γράψω και εγώ στο blog μου γι΄αυτό το θέμα. Η HTC είχε δείξει τον ανώριμο χαρακτήρα της από τότε που αποφάσισε να είναι και ο μονόδρομος πωλήσεων των συσκευών της, θυμάστε… Qtek, I-MATE, Ο2 και δεν συμαζεύεται…

  2. Ελπιζω να μην χρειαστει να πατε για σερβις ενα HTC τοτε ξεκινα ο Γολγοθάς

  3. Δεν είχα πρόβλημα, μου άλλαξαν την οθόνη ενώ ήταν εντός εγγύησης. Βέβαια έκανε 1 μήνα αλλά δεν βαριέσαι…

  4. Εμενα μου κολουσε και εκανε restart μονο του συνεχως. Μεχρι που κολησε εντελως και δεν ανοοιγε καν. Εδω και δυο εβδομαδες ειναι στο service and waiting…

Top

Show Buttons
Hide Buttons