Η HTC ανακοίνωσε το αυτόνομο VR headset Vive Focus

by George Polyzos • On 15-11-2017 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η HTC προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου της Vive Focus, ενός πλήρως αυτόνομου VR headset που δεν θα χρειάζεται τη σύνδεση με smartphone ή υπολογιστή.

Το HTC Vive Focus θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας χωρίς να γνωστοποιηθούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την τιμή διάθεσης ή αν θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές εκτός Κίνας. Παράλληλα με την ανακοίνωση του Vive Focus η HTC έκανε γνωστό ότι σταματά να συνεργάζεται με την Google για την παραγωγή standalone headset βασισμένου στην πλατφόρμα Daydream.

Η απόφαση κυκλοφορίας, σε πρώτη φάση αποκλειστικά, στην Κίνα σχετίζεται με το γεγονός ότι η ασιατική χώρα θεωρείται η πλέον προηγμένη αγορά στον τομέα των smartphones και του VR ενώ διαθέτει το «προσόν» να μην είναι ακόμη διαθέσιμες εκεί οι ανταγωνιστικές συσκευές των Facebook, Google και Samsung.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το Vive Focus διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED ενώ χρησιμοποιεί εσωτερικούς αισθητήρες για τον εντοπισμό της κατεύθυνσης του βλέμματος του χρήστη. Επιπλέον, το headset της HTC θα παρέχει μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης εικονικών περιβαλλόντων, λόγω του εύρους κινήσεων που υποστηρίζει.

Το HTC Vive Focus χρησιμοποιεί τον mobile επεξεργαστή Snapdragon 835 τη στιγμή που σύμφωνα με το GSM Arena, το ανταγωνιστικό standalone Oculus Go της Facebook αναμένεται να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 821.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons