Η HTC αγοράζει την S3 Graphics για την τεχνολογία, τις πατέντες και την Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 08-07-2011 • AT 6:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η HTC αγοράζει την S3 Graphics για την τεχνολογία, τις πατέντες και την Apple

Εξαγορά της ιστορικής S3 Graphics από την HTC, μετά από μια ταλαιπωρημένη πορεία με την VIA. Η HTC θα πληρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την S3 Graphics για να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογία, τεχνογνωσία και πατέντες που αφορούν γραφικά και GPU. Σκοπός της εξαγοράς είναι προφανώς η χρήση των τεχνολογιών στης S3 Graphics στα smartphones και tablets της HTC αλλά και η εκμετάλλευση των πατεντών που διαθέτει η S3.

Εδώ ίσως είναι όλο το μυστικό της εξαγοράς, αφού πρόσφατα η S3 Graphics τα έβαλε με την Apple που με την σειρά της έχει κινηθεί επιθετικά απέναντι στην HTC. Με την S3 Graphics στο στρατόπεδο της, η HTC είναι ουσιαστικά η εταιρεία που πλέον βάλλει την Apple για καταπάτηση πατεντών και διεκδικεί τα αναμενόμενα από τα δικαιώματα που διατηρεί η S3 Graphics στην τεχνολογία. Αν το δικαστήριο αποδείξει ότι η S3 Graphics, δηλαδή η HTC έχει δίκιο, η Apple θα πρέπει είτε να πληρώσει ή να συμβιβαστεί με τις κατηγορίες που έχει στρέψει εναντίον της HTC. Φυσικά η Apple έχει τα δικά της επιχειρήματα και 20 πολύ καλούς λόγους εναντίον της HTC.

Αν κάπου μεταξύ των δικηγόρων δούμε και S3 Graphics powered GPU σε κάποιο από τα νέα HTC smartphones και tablets το 2012 η ιστορία θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons