Η ιστορία του HP Slate, πριν γίνει PC ήταν e-reader

by Stefanos Kofopoulos • On 26-01-2010 • AT 5:46 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

hp slate

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η η HP κρατάει κρυφό το Slate, αντίθετα προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση μερικες εβδομάδες πριν αλλά κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 7, το multi touch και περίπου 5 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης είναι όσα ξέρουμε προς το παρόν. Στο βίντεο ο CTO της HP Phil McKinney μιλάει για τις e-reader ρίζες των πρωτοτύπων και πως η HP έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει ένα πλήρες PC που είναι έτοιμο εδώ και τώρα αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα αγοράσουμε. Σοβαρά, το HP Slate έχει ξεπεράσει τα στάδια του concept αλλά κάτι κρατάει την HP… τί άραγε;

[Thanks T – via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “αλλά κάτι κρατάει την HP… τί άραγε;”

  Γκουχ! Συγγνώμη αλλά στραβοκατάπια καθώς έτρωγα ένα μήλο!

  :p

  • Δεν είναι σίγουρος ότι περιμένουν την Apple, γιατί έχουν το hardware έτοιμο και θα μπορούσα να πουλάνε ήδη. Σύγκριση τιμών; Χλωμό επίσης. Κάτι άλλο είναι.

 2. Τι την κρατάει δηλαδή;

 3. Μήπως την κρατάει ο τομέας “innovation” που όλοι περιμένουν οι Apple θα έχει δώσει τα ρέστα της;
  Πιθανό στην HP να έχουνε λίγο καλύτερη εικόνα τι θα παρουσιάσει η Apple (λέγεται βιομηχανική κατασκοπεία νομίζω) και να έχουνε αποφανθεί οτι διάθεση στην ίδια χρονική συγκειρία να μην τους ευνοεί λόγω συγκρίσεων. Εμένα πάντως μου έρχεται στο μυαλό η ρήση “κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα” και ίσως η HP περιμένει απο την Apple οτι με τη δυναμική της θα δημιουργήσει το hype για την κατηγορία slate, κάτι το οποίο γνωρίζει οτι δε μπορεί να κάνει η ίδια, αλλά ελπίζει να διεκδικήσει ένα κομμάτι.

 4. Στα περίπου 4.25′ λέει το “παλικάρι” ότι το είχαν έτοιμο πριν 2 χρόνια (πλάκα μας κάνει τώρα) όπως το εμφανίζει στο βίντεο αλλά θα το πουλούσαν € 1.500, το οποίο το θεωρεί “τρομερά” ακριβό.
  Άρα το κόβω στην Αμερική $799 on launch. Αν και πιστεύω ότι το μόνο που περιμένει η HP είναι … το Price Tag της Apple.

  • Όχι δεν κάνει πλάκα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η Apple βγάζει τώρα το iPad. Επειδή η τεχνολογία είναι ώριμη και όχι ακριβή. Δεν θα μου φανεί περίεργο αύριο να δούμε dual core Atom ή multi core ARM επεξεργαστές και όλα αυτά σε τιμή που δεν ξεπερνάει τα $899 στην Apple λογική.

 5. Πλήρης αναδιαμόρφωση της αγοράς τα μηχανάκια αυτά, λέτε να μη ψάχνονται λιγάκι παραπάνω, δεν είναι PDA, το πραγματάκι αντικαθιστά μέχρι και laptop για σερφάρισμα, είναι κόσμος που τον υπολογιστή τον θέλει χοντρικά μόνο για σερφ, εδώ που τα λέμε με μεγαλύτερη άνεση στον καναπέ, στο τραπέζι, στο κρεββάτι, στη βεράντα κτλ. με το ένα χέρι κυριολεκτικά η μετάβαση.

 6. Το Slate τρέχει “διαμορφωμένα” Win7 ή τα κλασσικά που βρίσκονται στα νέα pc; διότι αν δεν είναι προσαρμοσμένα για το tablet, τότε.. πολύ φοβάμαι ότι είναι ελαφρώς καταδικασμένο. Δεν νομίζω πχ, η apple να παρουσιάσει στο δικό της tablet ένα λειτουργικό σαν αυτό που τρέχει στους υπολογιστές της ή στο iphone. Πιστεύω ότι τον μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η ευχρηστία του OS. Και πότε ακριβώς μας έχει ξαφνιάσει θετικά η MS;

  • … “διαμορφωμένα” Win7 για πιο λόγο ?
   Αν θεωρείς ότι είναι αργά τα 7 θα σε διαψεύσω. Τα έχω βάλει σε κάτι “κουβάδες” και έχω αναστήσει πολλά μηχανάκια του παρελθόντος.

 7. Εάν κρίνω από το ιpad (γιατί δεν το βγάλαν ipod XL ? είχε το copyright η wind ? ), μάλλον με βλέπω με κάνα τέτοιο εάν θα βγαίνει έως τα €600~650. (με ΙΟΝ 2 και dual core atom KAI KANA ΔΥΟ USB !!!)

 8. Κάμερα, USB, συμβατότητα με τα πάντα και ο Browser που θέλω όπως τον θέλω, με όποια pdf, dιvx θέλω. To Ipad είναι παιχνιδάκι, η HP έβγαλε ένα σοβαρό εργαλείο. Η ευχρηστία; μια χαρούλα τα 7, είναι πραγματικό λειτουργικό και όχι ψευδοπεριβάλλον.

  • έτσι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons