HP Laserjet Pro για να εκτυπώνετε σε 2 λεπτά

by Stefanos Kofopoulos • On 04-05-2010 • AT 7:52 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

HP LaserJet P1102w

Νέα σειρά εκτυπωτών ρίχνει στην αγορά η Hewlett Packard με ονοματάκι HP Laserjet Pro και το σημαντικό χαρακτηριστικό plug and print. Ναι, ο μαρκετίστας είχε κέφια και έπαιξε με το plug n play αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι Laserjet Pro μπορούν να εκτυπώσουν σε 2 λεπτά μετά την σύνδεση στον υπολογιστή χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση drivers. Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα αξίζει να επενδύσετε σε ένα wireless μοντέλο για να γλιτώσετε καλώδια και να αυξήσετε την απόσταση μεταξύ εκτυπωτή και υπολογιστή ειδικά σε περιβάλλον γραφείου. Ακολουθεί το press release με χαρακτηριστικά και τιμές με ΦΠΑ για αγορές εδώ και τώρα.

Update: Ακολουθούν οι ενδεικτικές τιμές των toner που ζητήθηκαν στα σχόλια.

Για τους ΗΡ Laserjet Pro P1102, ΗΡ Laserjet Pro M1132mpf, ΗΡ Laserjet Pro M1212nf mpf το toner είναι το CE285A HP LaserJet CE285A Black Print Cartridge με απόδοση κατά μέσο όρο 1600 standard pages κατά ISO/IEC 19752 και με τιμή €66.50 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 21%.

Για τους ΗΡ Laserjet Pro P1566, ΗΡ Laserjet Pro P1606dn το toner είναι το CE278A HP LaserJet CE278A Black Print Cartridge με απόδοση κατά μέσο όρο 2100 standard pages κατά ISO/IEC 19752 και με τιμή €75.50 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 21%.

Η ΗΡ διευρύνει την προϊοντική κατηγορία ΗΡ Laserjet με νέα μοντέλα «Plug & Print» και ταυτόχρονα παρουσιάζει τον πρώτο επαγγελματικό φορητό σαρωτή

Η ΗΡ παρουσίασε πρόσφατα την νέα σειρά εκτυπωτών HP Laserjet Pro, με τεχνολογία «plug and print», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν την εκτύπωση σε διάστημα 2 λεπτών, από την σύνδεση του εκτυπωτή με τον υπολογιστή μέσω της θύρας USB, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση μέσω CD.

Οι νέες αφίξεις στην κατηγορία των μονόχρωμων ΗΡ Laserjet, υποστηρίζουν την τεχνολογία HP Smart Install και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μοντέλα:

– Η σειρά ΗΡ Laserjet Pro P1100, τα μοντέλα της οποίας, P1102 / P1102w, είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για χρήστες μικρών επιχειρήσεων ή οικιακών γραφείων που αναζητούν έναν εύχρηστο laser εκτυπωτή ικανό να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα και ταυτόχρονα να εξοικονομεί ενέργεια και πόρους. Αναφορικά με την δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο, το μοντέλο Ρ1102w υποστηρίζει ασύρματη πρόσβαση με τη χρήση ασύρματης δικτύωσης 802.11b/g1.

– Ο ΗΡ Laserjet Pro P1566, κατάλληλος για χρήστες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι ανάγκες των οποίων συνδυάζουν επαγγελματικές laser εκτυπώσεις υψηλής ταχύτητας, ευκολία στη χρήση και ταυτόχρονα επιδιώκουν εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.

– Ο ΗΡ Laserjet Pro P1606dn, ιδανικός για ομάδες εργασίας έως 5 χρηστών σε μικρές & μεσαίες επιχειρήσεων, που αναζητούν αξιόπιστες επαγγελματικές εκτυπώσεις, δυνατότητα δικτύωσης -ενσωματωμένη μέσω 10/100 Ethernet-, ταχύτητα και μία σειρά χαρακτηριστικών, όπως η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης που ευνοούν την εξοικονόμηση πόρων και περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας.

– Ο ΗΡ Laserjet Pro M1132 mpf, με λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για χρήστες μικρών γραφείων που αναζητούν μια ευέλικτη και οικονομική πολυλειτουργική συσκευή για αξιόπιστα αποτελέσματα και ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.

– Ο ΗΡ Laserjet Pro M1212nf mpf, με λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, αποστολής και λήψης φαξ, δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο μέσω ενσωματωμένου Ethernet & μία σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για χρήστες μικρών γραφείων.

Οι εκτυπωτές και MFP της σειράς ΗΡ laserjet Pro υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία HP Auto-on/Auto-off εξοικονομώντας ενέργεια, καθώς προσαρμόζουν αυτόματα την κατάστασης της λειτουργίας τους ανάλογα με την εκτυπωτικής τους δραστηριότητα – αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση2. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, τα μοντέλα της σειράς HP laserjet P1100 είναι δυνατό να εξοικονομήσουν έως και 72% ενέργεια σε σχέση με τον προκάτοχο τους HP LaserJet P1005. Επιπλέον, η χρήση αυθεντικών ΗΡ δοχείων γραφίτη με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, εξοικονομούν έως 35% σε κάθε σελίδα σε σχέση με τα προγενέστερα μέσα εκτύπωσης.3

Ο πρώτος επαγγελματικός ΗΡ Φορητός Σαρωτής

Παράλληλα με την παρουσίαση των νέων laser εκτυπωτών, η ΗΡ παρουσίασε τον πρώτο ΗΡ σαρωτή με δυνατότητα γρήγορης σάρωσης, εν κινήσει, χωρίς τη χρήση μπαταρίας ή τροφοδοτικού, τον ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner.

Με βάρος μόλις 0,66 χιλιόγραμμα, ο συμπαγής, φορητός ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner, αποτελεί την ιδανική επιλογή, τόσο για μικρά γραφεία με περιορισμένο χώρο, όσο και για επαγγελματίες εν κινήσει. Υποστηρίζοντας την τεχνολογία ΗΡ Instant-on Scanning για εξοικονόμηση ενέργειας, ο νέος φορητός σαρωτής σαρώνει γρήγορα έγγραφα διπλής όψης σε ποικιλία μεγεθών, από κάρτες, έγγραφα μεγέθους Α4 έως φόρμες μήκους έως και 86cm και τα αποθηκεύει σε διάφορα είδη αρχείων.

Διαθεσιμότητα & τιμή

Τα νέα μοντέλα πρόκειται να διατεθούν στην ελληνική αγορά στις αρχές Μαΐου του 2010, σε τιμές λιανικής πώλησης που αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

ΗΡ Laserjet Pro P1102 – 99€ και ΗΡ laserjet Pro P1102w – 129€

ΗΡ Laserjet Pro P1566 – 159€

ΗΡ Laserjet Pro P1606dn – 229€

ΗΡ Laserjet Pro M1132mpf – 149€

ΗΡ Laserjet Pro M1212nf mpf – 199€

ΗΡ Scanjet Professional 1000 Mobile Scanner– 249€

Οι προαναφερόμενες τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν φπα 21%.

1. Η απόδοση της ασύρματης λειτουργίας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον και την απόσταση από το σημείο πρόσβασης και ενδέχεται να είναι περιορισμένη κατά την διάρκεια ενεργών συνδέσεων VPN.
2. Οι δυνατότητες αυτόματης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης εξαρτάται από τον εκτυπωτή και τις ρυθμίσεις του.
3. O υπολογισμός για την κατανάλωση ενέργειας βασίστηκε σε συγκριτικές δοκιμές μεταξύ αντίστοιχων μοντέλων και συμβατικών ΗΡ δοχείων γραφίτη και των νέων ΗΡ δοχείων γραφίτη με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας κατά την διάρκεια εκτύπωσης. Η δηλωμένη κατανάλωση ενέργειας υπολογίζεται με τον αριθμό σελίδων που εκτυπώνονται ανά λεπτό σε κανονική δοκιμαστική σελίδα. Τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε και τις τιμές των μελανοδοχείων.

  • αυτο ειναι οντως το προβλημα με ολους τους εκτυπωτες,μερικες φορες καλυτερα να παρεις αλλον,αν και τα λειζερ γενικα συμφερουν

   • Θα ρωτήσω και μόλις έχω επίσημη απάντηση θα ενημερώσω

   • Έγινε update το post με τις τιμές των τόνερ

 2. Οι τιμές είναι όντως ενδεικτικές.
  21% ΦΠΑ ;;;;
  Μπουχαχαχαχαχα :-)

  • Μα τώρα κυκλοφορούν και ο νέος ΦΠΑ δεν έχει περάσει ακόμα. Θα μπει στις τιμές αργότερα

 3. Γνωρίζει κανείς αν παίζουν τα μοντέλα αυτά αν έχεις Ubuntu;

  • Δυστυχώς όχι. Το HP Smart Install που είναι ουσιαστικά το plug and print υποστηρίζει προς το παρόν Windows XP, Windows Vista, Windows 7 σε 32- και 64-bit

Top

Show Buttons
Hide Buttons