Η HP αγόρασε την Autonomy, cloud και analytics χαμογελούν

by Stefanos Kofopoulos • On 04-10-2011 • AT 12:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Η HP αγόρασε την Autonomy, cloud και analytics χαμογελούν

Είναι επίσημο πλέον, HP και Autonomy έγιναν ένα με την HP να αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Autonomy. Η διάθεση για εξαγορά της Autonomy είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενο CEO της HP αλλά ολοκληρώθηκε από την νέα CEO, Meg Whitman η οποία μεταξύ των άλλων δήλωσε:

We are committed to helping our customers solve their toughest IT challenges. The exploding growth of unstructured and structured data and unlocking its value is the single largest opportunity for consumers, businesses and governments. Autonomy significantly increases our capabilities to manage and extract meaning from that data to drive insight, foresight and better decision making

Πρακτικά αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Η HP θα βουτήξει ακόμα πιο βαθιά στα νερά των υπηρεσιών και του cloud ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το hardware. Παράλληλα θα ανακοινώσει μια σειρά νέων προϊόντων όπως analytics για την κατανόηση του τεράστιου όγκου των δεδομένων που έχουν οι εταιρείες και μπορούν να εκμεταλλευτούν με την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της HP.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Autonomy είναι πολύ πιθανό η HP να προχωρήσει στο spinoff των PCs. H νέα στρατηγική κίνηση με κόστος μεταξύ 8.4 και 10.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Autonomy ουσιαστικά αποτελεί δέσμευση για την μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του πλανήτη σε ετήσιο τζίρο.

Ειδικά αυτή την εποχή που οι πωλήσεις των PC υποφέρουν από την νέα γενιά συσκευών όπως το iPad και τα υπόλοιπα tablets αλλά και με την αδυναμία της HP να εκμεταλλευτεί την επένδυση στο Palm και στο αντίστοιχο tablet, το HP TouchPad. Όπως είχε δηλώσει και η ίδια η Meg Whitman πριν γίνει CEO, το όραμα της HP είναι σωστό αλλά χρειάζεται προσεχτική εκτέλεση της στρατηγικής.

Γιατί είναι σημαντική η Autonomy για την HP θα το καταλάβετε με μία και μόνο πρόταση: “Autonomy is a global leader in infrastructure software for the enterprise that helps organizations to derive meaning and value from their information, as well as mitigate the risks associated with those same assets”.

Σε μια παγκόσμια αγορά όπου όλες οι δικτυωμένες συσκευές και υπηρεσίες προσφέρουν δεδομένα, η ανάλυση αυτών και η εξαγωγή συμπερασμάτων έχει απίστευτη αξία σε χρόνο, χρήμα και ανθρώπινες ζωές. Η HP πιστεύει ότι με την βοήθεια της Autonomy μπορεί να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε ένα πλήθος οργανισμών, εταιρειών και κρατών με επιτυχία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons