Facebook chat: τί θα άλλαζες στο νέο sidebar;

by Stefanos Kofopoulos • On 20-07-2011 • AT 12:12 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Facebook chat: τί θα άλλαζες στο νέο sidebar;

Το νέο Facebook chat μόνο προβλήματα και δυσαρεστημένους χρήστες έχει δημιουργήσει. Ελάχιστοι είναι εντάξει με την νέα λειτουργία του Facebook chat να παρουσιάζει τους φίλους που το Facebook θεωρεί ότι αξίζει να επικοινωνήσουμε, άσχετα με το αν είναι online και διαθέσιμοι ή offline. Προφανώς υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με το όνομα του φίλου ή φίλης.

Αυτό που πραγματικά άλλαξε στο νέο Facebook chat είναι η διαθεσιμότητα των φίλων, όχι οι σχέσεις μας με αυτούς. Μέχρι πριν από μερικές ημέρες θεωρούσαμε δεδομένο ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και επικοινωνία με κάποιον ή κάποια επειδή εμφανιζόταν online στο chat. Δηλαδή με όποιον και όποια δήλωνε την διάθεση για επικοινωνία μέσα από το πράσινο σημαδάκι δίπλα στο όνομα.

Το Facebook θεωρώντας ότι οι επαφές και οι φιλίες μας είναι αληθινές και έχοντας ήδη δώσει την δυνατότητα για δημιουργίας λίστας φίλων, αποφάσισε να διευκολύνει την επικοινωνία. Οι φίλοι με τους οποίους έχουμε ανταλλάξει μηνύματα, σε όσους έχουμε κάνει like ή πρσόφατα είδαμε τις φωτογραφίες τους, είναι πιο ψηλά στην λίστα αυτών για τους οποίους είναι πιθανόν να θέλουμε να μιλήσουμε. Η διαθεσιμότητα και η διάθεση για επικοινωνία δεν εξαρτάται πλέον από το πράσινο φως δίπλα από το όνομα του χρήστη αλλά τις σχέσεις που έχει αυτός και αυτή μεταξύ τους. Για αυτό άλλωστε η λίστα των επαφών στο νέο Facebook chat αλλάζει και ενημερώνεται δυναμικά στην διάρκεια της ημέρας.

Αν είχατε την δυνατότητα να αλλάξετε το νέο Facebook chat και να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας, τί θα κάνατε; Τί θα προσθέσατε και τί θα αφαιρούσατε από τα χαρακτηριστικά, την εμφάνιση, τις ρυθμίσεις ή ακόμα και την δυνατότητα αναζήτησης; Προτιμάτε το νέο ή το παλιό Facebook chat;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ στη θέση τους θα έδινα τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν να εμφανίζονται οι φίλοι τους σε δυναμική σειρά ή όχι και όποτε θέλουν να το αλλάζουν ;)

 2. … να καταργηθεί εντελώς… μια κουταμάρα και μισή είναι… άχρηστο…

 3. μήπως το fb θέλει να μας πει και με ποιον θα το κάνουμε? εντάξει καλό παιδί ο μαρκ αλλά το κολλήματα του να τα αφήσει για το σπίτι του.
  και να κλείσει το fb δεν με νοιάζει, απλα με εκνευρίζει η λογική που ανέφερες

  • Αν σκεφτείς ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και όχι γνωστοί ή κάποιοι που θα ήθελες να έχεις πιο κοντά, τότε όλο αυτό είναι πολύ καλό και χρήσιμο γιατί βασίζει την επικοινωνία στις σχέσεις και όχι την διαθεσιμότητα κάποιου. Τώρα βέβαια με τόσους φίλους και γνωστούς που έχουμε αυτό αλλάζει

 4. το νέο sidebar…κανένα όφελος!

 5. θα το άντεχα αν είχε στη λίστα όλους τους available φίλους και όσες θέσεις έμεναν κενές ας έβαζε αυτούς που θεωρεί πιο “κοντινούς”-αν και μου τη δίνει που είναι όλοι χύμα και δε βλέπω σε ποια λίστα ανήκουν…

 6. ξέρω καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι και ποιοι οι γνωστοί και ποιοι οι άγνωστοι, δεν περιμένω το fb να μου το πει.
  τα απλα πράγματα τα κανει δύσκολα.
  αυτο το πράγμα αν το έκανε κάποιο αλλο site δεν θα το σχολίαζε κανείς και θα έκλεινε το site μετά απο λίγο καιρό, τώρα που το κάνει το fb το συζητάμε να βρούμε με ποια λογική το έκανε,
  δηλαδή με το ζόρι ο έξυπνος μαρκ βρήκε τον αλγόριθμο που θα βρίσκει με ποιον θέλω εγω να μιλήσω.
  δεν λεω να το κανει και αυτο, αλλα να εχω και την επιλογή να τους ταξινομήσω και όπως θέλω εγώ

 7. Δεν θα άλλαζα τίποτα από το παλιό.

  Και απορώ που ακόμα μετά τις τόσες αρνητικές εκφράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας δεν το καταργούν. Ούτε σε ελληνικά ούτε σε ξένα forum/site/blog έχω δει να υπερτερούν τα θετικά σχόλια.

  Δηλαδή beta testing δεν κάνουν στα νέα features; Ότι χαζομάρα σκεφτεί ο κάθε προγραμματιστής το ξεκινάνε;

 8. Μου εμφανιζει επαφες με τις οποιες δεν εχω μιλησει ποτέ,
  κ δεν μου εμφανίζει επαφές με τις οποιες εχω συνομιλίες άνω των 1000λεξεων!
  Γελανε κ οι πετρες με τον αλγοριθμο του chat.

 9. Εντάξει!! Με διαφορά ότι πιο άχρηστο έχει δημιουργηθεί για το fb!

  Δηλαδή αν εγώ έχω κάνει add κάποια άτομα λόγω κοινωνικής υποχρέωσης, είμαι και υποχρεωμένος να μπορούν να με δουν Online όποτε είμαι, και να κάνουν chat μαζί μου!!!
  Και αν εγώ κοιτούσα κάποια προφίλ φίλων μου, την άλλη μέρα που θα καθίσω μαζί με έναν γνωστό μου δίπλα στο pc θα μπορεί να δει ποια προφίλ κοιτούσα επειδή ο “αλγόριθμος” θα πιστεύει ότι θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους και θα τα εμφανίζει στην σχετική λίστα.

  Ότι να’ ναι!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons