Facebook: απόκρυψη δημοσιεύσεων χωρίς ενδιαφέρον [How-To]

by dtonias • On 07-12-2011 • AT 6:16 pm • 38 ΣΧΟΛΙΑ

Facebook: αποκρύψτε τις δημοσιεύσεις χωρίς ενδιαφέρον How-To

Ένας από τους λόγους που κάποιος μπορεί να σπαταλήσει αρκετό από το χρόνο του στο Facebook είναι ο καταιγισμός πληροφοριών που δέχεται από φίλους και γνωστούς. Status updates, likes, σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο, παιχνίδια, κτλ. από τις αλληλεπιδράσεις των φίλων σου βρίσκονται μπροστά σου κάθε φορά που θα συνδεθείς για να δεις “τι παίζει”.

Είναι, όμως, όλες αυτές οι πληροφορίες χρήσιμες για τον κάθε ένα; Φυσικά όχι! Κρίνοντας από το προσωπικό μου προφίλ, πολλές από τις δραστηριότητες των “φίλων” μου είναι αδιάφορες και μερικές από αυτές ενοχλητικές, ειδικά σε περιπτώσεις που επαναλαμβάνονται (πχ. παιχνίδια). Οπότε, η ανάγκη για διαχωρισμό μεταξύ ωφέλιμων και αδιάφορων πληροφοριών, είναι επιτακτική.

Εν μέρει, ο διαχωρισμός αυτός μπορεί να γίνει με τη δημιουργία λίστας για κάθε ομάδα ατόμων που θα επιλέξετε. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με τους κολλητούς σας, με τους φίλους από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, κτλ. ώστε να περιορίσετε τον όγκο των δεδομένων που διαβάζετε.

Με τον ερχομό των εγγραφών (subscriptions) στο Facebook τον περασμένο Σεπτέμβρη η κατάσταση άλλαξε. Λόγω του ότι η “φιλία” με κάποιον αυτόματα σημαίνει ότι είσαι πλέον και εγγεγραμμένος στις ενημερώσεις του, σε περίπτωση που είναι ενεργοποιημένη η επιλογή, έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες δραστηριότητες τους όπως σχόλια, likes, κτλ., σε σημείο που πολλές φορές γίνεται ενοχλητικό. Αν και στην αρχή μπορεί να φαίνεται “μπερδεμένο”, ωστόσο με το νέο αυτό χαρακτηριστικό των εγγραφών μπορείτε να ρυθμίσετε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις ενημερώσεις που θα εμφανίζονται στην αρχική σας σελίδα.

Ένας γρήγορος τρόπος για να αποκρύψετε αυτού του είδους των ενημερώσεων είναι μέσα από τις επιλογές που εμφανίζονται πατώντας το βελάκι που βρίσκεται στα δεξιά κάθε δημοσίευσης. Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να αποκρύψετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, ή να την επισημάνετε σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να επιλέξετε πόσες από τις ενημερώσεις θα εμφανίζονται (Όλες, Περισσότερες, Σημαντικές) ή να διαγραφείτε από παρόμοιου τύπου δημοσιεύσεις από το συγκεκριμένο φίλο.

Facebook: αποκρύψτε τις δημοσιεύσεις χωρίς ενδιαφέρον How-To

Επίσης, σε περιπτώσεις παιχνιδιών, εφαρμογών, κτλ., εμφανίζεται μία επιπλέον επιλογή στο κάτω μέρος όπου μπορείτε να αποκρύψετε μελλοντικές δημοσιεύσεις των υπόλοιπων φίλων για τη συγκεκριμένη εφαρμογή/παιχνίδι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξα να αποκρύψω ενημερώσεις του Texas Hold ‘Em Poker.

Facebook: αποκρύψτε τις δημοσιεύσεις χωρίς ενδιαφέρον How-To

Ένας άλλος τρόπος για να επιλέξετε ποιες από τις ενημερώσεις θα βλέπετε στην αρχική σας σελίδα είναι μέσα από το προφίλ του κάθε χρήστη. Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, πατώντας στο κουμπί Η εγγραφή ολοκληρώθηκε (Subscribed) μπορείτε να επιλέξετε τον όγκο αλλά και τον τύπο των ενημερώσεων που θα εμφανίζονται, τικάροντας στα αριστερά την ανάλογη επιλογή.

Facebook: αποκρύψτε τις δημοσιεύσεις χωρίς ενδιαφέρον How-To

Έτσι, για παράδειγμα, αν κάποιος από τους φίλους σας σχολιάζει και κάνει like σε οτιδήποτε βλέπει ή φροντίζει να τους ενημερώσει όλους για κάθε νέο σκορ που πετυχαίνει στα διάφορα παιχνίδια, τότε μπορείτε να αποκρύψετε τις ενοχλητικές ενημερώσεις ξετικάροντας τις επιλογές Σχόλια και “Μου αρέσει” (Comments and Likes) και Παιχνίδια (Games) αντίστοιχα.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε την απόκρυψη των ενοχλητικών δραστηριοτήτων των φίλων σας, χωρίς να χρειάζεται να τους διαγράψετε εντελώς από τη λίστα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

38 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και αν θελήσουμε να τις επαναφέρουμε;

  • Πας Ρυθμίσεις απορρήτου και κάνεις κλικ στη Διαχείριση μπλοκαρίσματος που βρίσκεται κάτω-κάτω. Εκεί εμφανίζονται οι μπλοκαρισμένοι χρήστες και οι αποκλεισμένες εφαρμογές.

   • Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να επαναφέρω σβησμένο άλμπουμ στο facebook???

   • Δεν μπορείς

  • ουυφ βοηθεια! οταν πατησω να κρυψω καποια δημοσιευση που εχω κανει πως την επαναφερω ρε παιδιαα? βοηθηστε με ειναι επειγον!!!

   • Θα τη βρεις στο Αρχείο δραστηριοτήτων (Activity Log) του προφίλ σου :)

 2. τετοια αρθρα ειναι χρησιμα. ελπιζω να βλεπουμε πιο συχνα στο σαιτ.

 3. Είμαι σχετικά καινούργιος και αρκετά άσχετος με το fb. Το άρθρο σου είναι αρκετά κατατοπιστικό και νόμιζα ότι θα μου έλυνε ένα παρόμοιο(;) πρόβλημα, αλλά ατύχησα.

  Αν μπορείς να βοηθήσεις θα σου ήμουν υπόχρεος. Αλλιώς με συγχωρείς για την ενόχληση.

  Το πρόβλημα: Οι δημοσιεύσεις μου σε άλλους χώρους fb που έχω πρόσβαση, φαίνονται πια μόνο σε μένα. Δηλ αν εισαχθώ με τα στοιχεία μου βλέπω τη δημοσίευση μου, αλλά αν δεν εισαχθώ ή μπει άλλος γνωστός μου, άρα κι οποιοσδήποτε, δεν την βλέπει! Αυτό δεν ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες. Είναι θέμα των δικών μου ρυθμίσεων;

  • Όταν λες “Οι δημοσιεύσεις μου σε άλλους χώρους fb που έχω πρόσβαση” τι ακριβώς εννοείς;
   Λογικά, αν κατάλαβα καλά, θα χρειαστεί να ρίξεις μια ματιά στις Ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σου και να επιλέξεις ποιοι θα μπορούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις και τις δραστηριότητες σου στο FB.

   • Σ ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο.

    Προφανώς δεν ήμουν σαφής. Οι δημοσιεύσεις μου (τα σχόλια) σε τοίχο ενός χώρου δεν φαίνονται δημόσια.

    Παράδειγμα1: Στο tvxs το οποίο επιτρέπει σχολιασμό ειδήσεων (και στο οποίο έχω εγγραφεί για να μπορώ να σχολιάζω) μέσω πλατφόρμας fb, τα σχόλια μου δεν φαίνονται δημόσια. Αν είμαι στο fb θα δω (εγώ) το σχόλιο μου στον ιστότοπο των σχολίων του tvxs, αλλιώς αν δεν είμαι δεν θα το δω!

    2: Στον τοίχο μιας σελίδας, που είναι ανοιχτός για σχολιασμό, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

    Οι ρυθμίσεις απορρήτου μου και δημοσιεύσεων είναι “δημόσιες”. Τί δεν καταλαβαίνω;

 4. Μάλιστα. Το δοκίμασα στο site που είπες με 2 διαφορετικούς λογαριασμούς και τα σχόλια μπορούσα να τα δω, συνδεδεμένος ή όχι. Όταν, όμως, είχα αποσυνδεθεί τα σχόλια εμφανίστηκαν ύστερα από αρκετή ώρα και παρατήρησα ότι δεν εμφανίζονται αυτόματα, έπρεπε να κάνω refresh.

  Το “πρόβλημα” έχω την εντύπωση ότι δεν οφείλεται σε σένα αλλά στην υλοποίηση των fb-comments από το site. Με μια μικρή αναζήτηση είδα ότι αρκετές φορές δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα μη εμφάνισης σχολίων, ειδικά μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο fb.

  • Χρόνια πολλά κι ευχαριστώ για την απάντηση.

 5. Hi….Θα ήθελα κι εγώ την βοήθεια σας…..
  Στο προφίλ μου, ενώ από τις ρυθμίσεις απορρήτου έχω βάλει “Φίλοι” , όταν δημοσιεύω κάτι στο τοίχο κάποιου φίλου δεν το βλέπω στον δικό μου….ούτε στις ενημερώσεις.
  Κάποια ιδέα???
  Ευχαριστώ.

  • Είναι πιθανό να έχει επιλέξει να μην εμφανίζονται στο προφίλ του οι δημοσιεύσεις που κάνουν οι φίλοι του από τις δικές του ρυθμίσεις απορρήτου και έτσι να μην εμφανίζονται και στις ενημερώσεις σου.

 6. 8a to koitaksw…..Euxaristw!

 7. Hello again!
  Mporeite please na mou peite ta bhmata gia to pws mporw na krupsw tis foto mou???

  • Οι ίδιες ρυθμίσεις απορρήτου που έχεις ισχύουν και για τις φωτογραφίες σου. Αν θέλεις να κρύψεις ένα ή περισσότερα άλμπουμ, πήγαινε στα άλμπουμ του προφίλ σου και επέλεξε σε ποιους θα είναι ορατές οι φωτογραφίες σου πατώντας στο βελάκι κάτω αριστερά από κάθε άλμπουμ.

 8. Thx!! :)

 9. Καλημερα παιδια, μια ερωτηση θα κανω μονο. οταν καποιος μας εχει κανει στενο φιλο, βλεπει τα παντα απο οτι κανουμε, likes, δημοσιευσεις κλπ. πως γινεται να το απενεργοποιησεις αυτο? δηλαδη να μην σε κανει οποιος να ναι στενο φιλο και ταυτοχρονα να του πηγαινουν ενημερωσεις για οτι κι αν κανουμε.. το χω ψαξει αρκετα αλλα δεν βρισκω ακρη. Οποιος γνωριζει κατι ας στειλει ενα μηνυμα.. Ευχαριστω

  • Μπορείς να φτιάξεις μια λίστα και να βάλεις το άτομο αυτό σε αυτή την λίστα με πρόσβαση σε συγκεκριμένα μόνο σημεία της δραστηριότητας στο Facebook

   • to na to valw se lista ok, to meta pou eipes an mporouses na kaneis mia dieukrinisi tis diadikasias?

   • καποια απαντηση ρε παιδια?? δεν γινεται καθε ενας που κανουμε φιλο να βλεπει τι δημοσιευουμε.. τι απορρητο ειναι αυτο τοτε??

   • Όπως σου είπε ο Στέφανος θα χρειαστεί να φτιάξεις λίστες με τους φίλους σου για να ελεγχεις τι θα βλέπει ο καθένας. Δες εδώ http://www.facebook.com/help/friends/lists

 10. Εγώ πάλι έσβησα από το χρονολόγιο το “κουτάκι” όπου εμφανίζονταν όλες μαζί οι ανακοινώσεις από το παιχνίδι που παίζω κ τώρα δεν μπορώ να το επαναφέρω. Υπάρχει τρόπος? Εψαξα από τις ρυθμίσεις λογαριασμού, του παιχνιδιού, το αρχείο δραστηριοτήτων, τίποτα… κάτι δεν κάνω καλά… Αναγκάζομαι να αφήνω σχόλιο σε κάθε ποστ για να εμφανίζεται στην σελίδα μου. Στων άλλων πάντως φαίνονται.

  • Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιες ανακοινώσεις εννοείς, ωστόσο δοκίμασε το εξής. Στο προφίλ σου πάτησε στο + για να προσθέσεις το παιχνίδι από τη λίστα που θα εμφανιστεί στα κουτάκια. Διαφορετικά, στην αριστερή στήλη πάτησε στην επιλογή Περισσότερα της κατηγορίας Εφαρμογές και από το αριστερό εικονίδιο του παιχνιδιού επέλεξε Προσθήκη στα Αγαπημένα.

 11. Αν κάποιος με προσθέσει στη λίστα των στενών φίλων, βλέπει κάθε μου κίνηση……. Πώς μπορω να το απόκρυψω ώστε να μην παρακολουθεί το παραμικρό;;;; Σ ευχαριστω………

  • Θα χρειαστεί να τους προσθέσεις στη λίστα των “Περιορισμένων” και έτσι θα μπορούν να βλέπουν μόνο τις αναρτήσεις που έχεις δηλώσει ως δημόσιες. Τη λίστα θα τη βρεις στη σελίδα “Μπλοκαρισμένοι χρήστες και αποκλεισμένες εφαρμογές” των ρυθμίσεων απορρήτου.

 12. Exw tin dinatotita na krupsw ta tags pou me kanoun oi filoi m se fwtografies xwris na kruftoun oi etiketes pou me kanoun se tragoudia apo ton toixo mou? giati ekana ruthmiseis gia na mn fainontai oi fwto sts opoies me exoun kanei tag alla parallhla otan me kanoun tag se ena tragoudi px @ mhtsos auto dn emfanizetai stn toixo m kai apo to arxeio drasthriothtwn mou dn mporw na t diaxeiristw memonomena :(

  • Μπορείς να το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις απορρήτου στην κατηγορία “Χρονολόγιο και προσθήκη ετικετών”.

 13. Mhpws tha mporouses na gineis pio safis?upothetw pws an allaksw ts ruthmiseis twn etiketwn apo ekei p les kai sugkekrimena apo to “Ποιος μπορεί να δει δημοσιεύσεις στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα στο Χρονολόγιό σας;” tha fainontai kai oi fwtografies pou me exoun kanei etiketa oi filoi m .. oxi mono ta tragoudia.. etsi dn einai??

 14. Ναι, ισχύει για όλα. Αν δεις κάτω-κάτω γράφει “Note: Settings apply to photos, status updates and other posts.”

 15. ftou..:S:P
  anyway thanx!XD

 16. Εδώ και μια εβδομάδα χωρίς να ξέρω γιατί δεν φαίνονται στο Χρονολόγιο μου-Πρόσφατη δραστηριότητα, οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες μου. Για να το δω πρέπει να πάω πάω Αρχείο Εκδηλώσεων και εκδηλώσεις.
  Θα ήθελα να ξέρω γιατί?

 17. δημιουργησα το subscribe στο profile μου αλλα τωρα δεν εμφανιζει σε αλλους που δεν με εχουν add το κουμπι “προσθηκη στους φιλους” αλλα μονο για εγγραφη…πως μπορω να το κανω να εμφανιστει ξανα το κουμπι με το προσθηκη στους φιλους?

 18. καλησπερα σας
  θα ηθελα να ρωτησω,εσβησα καταλαθως ενα ποστ που εκανα στο προφιλ μ,υπαρχει περιπτωση να το επαναφερω??ευχαριστω

  • όχι δεν γίνεται

 19. καλησπερα
  θα ηθελα να μαθω πως γινεται να διαγραψω διαφιμησεις απο το facebook,αριστερα κ δεξια,αλλα οχι διαφημισεις π πληρωνεις αλλα αυτες π βγαινουν σαν σπαμ..
  ευχαριστω

  • Υπάρχουν οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στα δεξιά και οι διαφημίσεις σε δημοσιεύσεις. Αν σου εμφανίζονται περισσότερες διαφημίσεις ενδεχομένως να τις προσθέτει κάποιο plugin του browser σου.

Top

Show Buttons
Hide Buttons