Αυξήστε την επισκεψιμότητα στο blog σας #2

by Stefanos Kofopoulos • On 05-08-2006 • AT 3:45 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

google trends query on papandreou karamanlis paparizou

Μετά τον πρώτο οδηγό για το πως να αυξήστε την επισκεψιμότητα στο blog σας νομίζω ότι ήρθε η ώρα για κάτι παραπάνω.

Όλοι γνωρίζουμε πως ένα μεγάλο κομμάτι της κίνησης που δέχεται ένα site, άρα και ένα blog, προέρχεται από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης στα αντίστοιχα ερωτήματα που θέτουν οι χρήστες.

Το Google παρουσιάσε πρόσφατα το Google Trends, ένα εργαλείο που εμφανίζει και συγκρίνει τον όγκο των ερωτημάτων από συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά στην μονάδα του χρόνου, παράλληλα με άλλες πληροφορίες όπως την γεωγραφική προέλευση αυτών των ερωτημάτων, την γλώσσα κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι δεν εχετε αποφασίσει αν θέλετε να γράψετε για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή ή την Έλενα Παπαρίζου ενώ παράλληλα θέλετε να δώσετε μια μικρή ώθηση στην κίνηση του blog σας.

Χρησιμοποιώντας το Google Trends η απάντηση είναι προφανής. Είναι πιθανότερο να αυξήσετε την επισκεψιμότητα αν γράψετε για την Έλενα Παπαρίζουν και αυτό γιατί είναι πιθανότερο κάποιοι να αναζητήσουν πληροφορίες για την Έλενα Παπαρίζου αντί του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή.

google trends query on papandreou karamanlis paparizou regions

Είναι ξεκάθαρο επίσης, ότι ο μεγαλύτερος όγκος των αναζητήσεων και για τα τρία πρόσωπα, προήλθε από την Ελλάδα όπου και πάλι η Έλενα Παπαρίζου κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναζητήσεων.

Τα αποτελέσματα του Google Trends εμφανίζουν την τάση για κάτι και προέρχονται από ένα μέρος των συνολικών αναζητήσεων που γίνονται στο Google. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επίσημα στατιστικά στοιχεία για οτιδήποτε και σίγουρα δεν πρόκειται για επιστημονική εξήγηση για κάτι.

Είναι ένας καλός μπούσουλας που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος για όσους θέλουν το κάτι παράπανω στις προσπάθειες τους για αύξηση της κίνησης στο site/blog τους αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες παίζοντας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αν γράψετε για την Έλενα Παπαρίζουν και αυτό γιατί είναι πιθανότερο κάποιοι να αναζητήσουν πληροφορίες για την Έλενα Παπαρίζου αντί του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή.

  και εδώ τίθεται το ερώτημα…γράφεις επειδή έχεις κάτι να πεις; ή ότι θέλει ο κόσμος;

 2. Η απάντηση έχει δωθεί ήδη: “Ας υποθέσουμε ότι δεν εχετε αποφασίσει αν θέλετε να γράψετε για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή ή την Έλενα Παπαρίζου ενώ παράλληλα θέλετε να δώσετε μια μικρή ώθηση στην κίνηση του blog σας.”

 3. Εγω ειμαι της αποψης. Γραφεις για το, τι θελει να ακουσει ο κοσμος.

 4. εγώ πάλι όχι, και κάνεις μεγάλο λάθος που σκέφτεσαι έτσι…εννοώ..έλα νιώσε…
  δεν έχεις απόψεις; Δεν έχεις πράγματα τα οποία σου αρέσουν;;; Εσείς ξέρετε…

 5. ναι, αλλα αν λες αυτα που θελει να ακουσει ο κοσμος, τοτε εχεις hits στο blog σου, που σημανει χρηματα για ορισμενους

 6. Η λύση βρίσκεται κάπου στην μέση. Γράφεις πράγματα που σου αρέσουν και σε ενδιαφέρουν έτσι ώστε να έχεις κάτι να πείς γιατί ξέρεις και έχεις εμπειρία αλλά μπορείς να δεις και τι παίζει τριφύρω και να πάρεις ιδέες.

 7. “τοτε εχεις hits στο blog σου, που σημανει χρηματα για ορισμενους ”

  ……αλλά το να πουλάς τον εαυτό σου και τα πιστεύω σου για πέντε διαφημίσεις και μερικά δίφραγκα…ούτε λόγος…

 8. Χρήμα! Χρήμα!! Χρήμα !!!
  Ολα Για το Χρήμα πια!
  Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να γράφουμε για θέματα που μας απασχολούν, είτε αυτό λέγετε “Έλενα” είτε “Γιώργος”, είτε “Κώστας” και να είμαστε αντικειμενικοί. Αν όχι πρέπει να το γράφουμε ότι “αυτό είναι προσωπική μου άποψη”.

 9. Χρήμα! =)

Top

Show Buttons
Hide Buttons