Παλαιοί υπολογιστές

by admin • On 16-12-2005 • AT 7:22 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

paper file system

Δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα αλλά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και στο Homeland Security Depertment. Σύμφωνα με το news.com φαίνεται πως υπάρχουν υπολογιστές με λειτουργικό Windows 95. Είναι φρικιαστικό αν αναλογιστούμε το hardware και την παλαιότητα αυτού, την στιγμή που πάνω σε αυτά τα μηχανήματα βασίζονται κρατικοί μηχανισμοί!

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο ελληνικό δημόσιο άλλωστε, απλά εδώ αρκετοί υπολογιστές βασίζουν την λειτουργία τους σε Windows 3.11 και φυσικά έχουν φίλτρα για την προστασία από την ακτινοβολία σχεδόν σε όλες τις στολισμένες με μικρούς κάκτους και αυτοκόλλητα οθόνες. Είναι τόσο γλυκό που σκέφτομαι να γίνω ρετρό στο πνεύμα των ημερών και να το κάνω και εγώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …Να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι 3 στις 4 φορές που έχω επισκεφτεί ΤΕΒΕ και ΔΟΥ, καθυστέρησε η εξυπηρέτησή μου λόγω ‘προβλήματος στους υπολογιστές’ (πολλοί από τους οποίους έχουν ακόμη λειτουργικό DOS)…Όσο για το retro της φάσης…εγώ εχω στημένο στο σαλόνι τον Commodore 64 των παιδικών μου χρόνων και γουστάρω!!! (δοκιμάστε το http://www.slayradio.net)

  2. O ose xrhsimopoiei akoma windows 3.1 gia na kanei book ta eishthria… Ti na leme!

  3. Το φρικιαστικό είναι το ότι το λειτουργικό είναι παλιό ή το ότι είναι τα Windows?

  4. Η παλαιότητα είναι φρικιαστική γιατί συνοδεύετεαι και από παλιές εφαρμογές και hwardware. Αν είναι το λειτουργικό είναι Windows ή όχι είναι καθαρά θέμα λύσης και κάλυψης αναγκών.

  5. Ρε παιδιά εντάξει μην υπερβάλλουμε κιόλας. Οι περισσότεροι υπολογιστές σε δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν από win 98 και πάνω. Πολύ λίγες είναι οι εξαιρέσεις στις οποίες εμφανίζονται παλαιότερα λειτουργικά. Πάντως εγώ εργαζόμουν μέχρι πέρσι σε ένα γραφείο με Pentium 166 mmx και 64 Ram, δουλεύοντας Word 2000 ή XP (δεν θυμάμαι πλέον). Για κείμενα έως 10 – 15 σελίδες δεν ήταν και απελπιστικά αργός (για ίντερνετ βέβαια ούτε λόγος). Εντάξει τα win 3.11 είναι μεγάλος αναχρονισμός, αλλά για πιο σύγχρονα μηχανήματα πχ win 98 pentium 3 + dεν βρίσκω το λόγο γιατί θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε τριετία πχ. Όταν κάτι δουλεύει μην το πειράζεις.
    Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή γράφω άνετα από ένα πισι του 2001.

Top

Show Buttons
Hide Buttons