Το HomeAway παίρνει $250 εκ. σε χρηματοδότηση

by Stefanos Kofopoulos • On 11-11-2008 • AT 4:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

HomeAway.com frontpage

Αν η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν αποτρέπει την χρηματοδότηση εταιρειών με ποσά αξίας $250 εκατομμυρίων τότε το διαστημόπλοιο που με πάει βόλτα πρέπει να σταματήσει για να κατέβω. Μπορεί βέβαια τα νούμερα να είναι τόσο καλά για το HomeAway που οι προβλέψεις για το μέλλον να δικαιολογούν απόλυτα την επένδυση του ποσού.

Αυτό που επιτρέπει το HomeAway σε Αμερικανούς και ΔυτικοΕυρωπαϊους είναι η ενοικίαση του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας έναντι $300 για το δικαίωμα συμμετοχής και listing στους καταλόγους του site. Προς το παρόν, το HomeAway μετράει 325.000 πελάτες (αυτό σημαίνει $97.500.000) και τα στατιστικά δείχνουν ότι τα $300 επιστρέφουν κατά μέσο όρο $20.000 τον χρόνο τους ιδιοκτήτες κατοικιών.

Τα $250 εκ. που πήρε το HomeAway θα ξοδευτούν σε εξαγορές ανταγωνιστικών υπηρεσιών, marketing, πληρωμή χρεών και πιθανότατα στην επέκταση σε μεγαλύτερο γεωγραφικά κοινό. Φαίνεται ότι η ενοικίαση σπιτιού στοιχίζει φθηνότερα από ότι το ξενοδοχείο, ειδικά για μεγάλα διαστήματα ή όταν συγκεντρώνονται παρέες και οικογένειες. Παίζει επίσης και η διαφορά κουλτούρας των Ευρωπαίων που ενδιαφέρονται περισσότερο για την χρήση παρά για την κατοχή μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος. Περίπου μια leasing κατάσταση που ξεκινάει από τα αυτοκίνητα και καταλήγει στα σπίτια και τις διακοπές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons