Ολόγραμμα που νιώθεις

by Stefanos Kofopoulos • On 06-08-2009 • AT 1:29 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

agent smith

Πριν μερικούς μήνες το CNN χρησιμοποίησε ολόγραμμα για να προβάλλει την παρουσία της Jessica Yellin από το Σικάγο στο στούντιο με τους άλλους παραγωγούς. Περίπου την ίδια περίοδο η RealFiction Dreamoc 3D ανακοινώνει ότι μπορεί να κατασκευάσει ολογράμματα ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Αυτές τι μέρες, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Τόκιο θα παρουσιάσει ένα tactile hologram ή αλλιώς ένα ολόγραμμα που μπορεί ο χρήστης να αλληλεπιδράσει και να νιώσει.

Με την χρήση Wii motes (ναι την ίδια τεχνολογία που πολλοί από εσάς έχετε στο σαλόνι του σπιτιού σας) οι ερευνητές κατάφεραν να κάνουν το ολόγραμμα να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, ή ό,τι αυτό αντιλαμβάνεται ως περιβάλλον ανάλογα την στιγμή και τον προγραμματισμό του. Αν αυτό δεν είναι συναρπαστικό τότε η χρήση υπερήχων χαμηλής ενέργειας ώστε να δημιουργηθεί το αίσθημα της αφής, είναι αυτό που πρέπει να σας σηκώσει από την καρέκλα του γραφείου με ουρλιαχτά. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο χρήστης φαίνεται ότι μπορεί να νιώσεις τις σταγόνες βροχής να πέφτουν πάνω στην παλάμη του ακόμα και αν αυτές δεν υπάρχουν με την συνηθισμένη έννοια, όπως σε μια βροχερή μέρα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος όχι μόνο “βλέπει” το νερό να πέφτει, μπορεί να παίξει μαζί του και να το νιώσει.

Βέβαια όλα αυτά είναι παιχνίδια με το φως, τις αισθήσεις και την πραγματικότητα ή αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα σύμφωνα με τον agent Smith. Έτσι δεν είναι Mr Anderson;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σύντομα ελπίζω να διακτινιζόμαστε έτσι που πάει το πράγμα… Ελπίζω να προλάβω να το δω…

  • Να διακτινιζόμαστε όχι τόσο άμεσα αλλά να νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι κάτι που έχει διακτινιστεί ναι. Κάτι σαν το wave αρχείου με το τουτ τουτ ήχο στα τηλέφωνα VoIP. Δεν είναι αληθινό και το ξέρουμε αλλά θέλουμε να είναι εκεί. Το ίδιο θα θέλαμε πχ με το νεογέννητο Γιαννάκη ή το απίστευτα πολύτιμο έκθεμα από το μουσείο τάδε.

 2. sex ιndustry will love it!
  /g

  • Αυτό είναι το λιγότερο, υπάρχουν άλλες εφαρμογές πολύ καλύτερες όπως πχ η αθανασία

 3. τέρμα καμμένο!
  @thibet χαχαχαχχαχ πράγματι.

 4. Wow! Τέλειο!

 5. Σκέτη τρέλα! Η Αθανασία το βλέπω λίγο δύσκολο, θα συμφωνήσω με την άποψη περί sex.

  • Τι θα εμπόδισε το face recognition που παίζει τώρα στα Mac για να καταλαβαίνει τα πρόσωπα από κάθε φωτογραφία και να κάνει αυτόματα assign το tag σε κάθε ένα από αυτά, να συνδυαστεί με το face recognition του google images search και άλλων πηγών όπως του facebook ώστε ένα service με απίστευτα πολλές φωτογραφίες να μπορεί να συντάξει μια 3D εικόνα κάπου καθώς γερνάει; Παράλληλα το social graph μπορεί να κολλήσει εδώ και τώρα και να προσδιορίσει εν μέρη την συμπεριφορά αυτού του ατόμου, προτιμήσεις κλπ.

   Βάλε λίγα χρόνια ακόμα για snapshot από τον εγκέφαλο και extract μνήμης και είμαστε πάρα πολύ κοντά.

   • Θα θυμίζει πνεύμα όπως το εμφανίζει ο κινηματογράφος σε συνεδρία με μέντιουμ! Γαμώ τις φάσεις! Σκέτο θρίλερ! Παρακαλώ Τιτάνα να θυμάσαι σαν πιο νέος ότι δεν θέλω να μείνω αθάνατη. Μην τολμήσουν να εμφανίσουν το φάντασμα μου σε τέτοια εκδοχή!

   • Φάντασμα όχι γιατί θα μπορούν να σε νιώθουν όχι μόνο να σε βλέπουν σε μια ισχνά φωτισμένη καρικατούρα. Αυτό είναι το συναρπαστικό. Θα δούμε τι θα γίνει και πως θα το προωθήσουν. Προς το παρόν οι διαφημίσεις είναι ένα κομμάτι και το άλλο είναι η προβολή πάρα πολύ ακριβών κοσμημάτων. Έχουμε χρόνο για το mainstream ολόγραμμα στο σαλόνι και το γραφείο.

 6. Το λοιπόν, επειδή εντυπωσιάστηκα, με το όλο θέμα βρήκα ένα video με ειδήσεις στο CNN, όπου το ολόγραμμα μιας καλεσμένης μιλάει με τον παρουσιαστή. Πιστεύω αξίζει μια ματιά.
  http://www.youtube.com/watch?v=thOxW19vsTg

  • Προφανώς δεν έχεις διαβάσει προσεχτικά το άρθρο ή δεν το διάβασες γιατί θα τότε θα πρόσεχες ότι αναφέρει για το CNN. Χμμ.. ενδιαφέρον αυτό για τα σχόλια σου.

 7. Ναι όντος το γράφεις, το είδα τώρα είχα δει το video μόνο και άρχισα το ψάξιμο για ανθρώπινα ολογράμματα αντί σταγόνες. Γιατί έχεις ενστάσεις για τα σχολειά μου? πιστεύω ότι γενικά είναι καλά, όσο μου επιτρέπει το μυαλό και οι γνώσεις μου.

Top

Show Buttons
Hide Buttons