Ηλιακές στέγες από την Tesla για ενεργειακή αυτονομία

by Nikos Kaimakamis • On 31-10-2016 • AT 12:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tesla-solar-roof

Η Tesla θέλει να αλλάξει το ενεργειακό ισοζύγιο των νοικοκυριών με την παρουσίαση ειδικών στεγών με φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Οι ηλιακές στέγες της Tesla έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την SolarCity και διαφέρουν κατά πολύ από τις υλοποιήσεις φωτοβολταϊκών στις στέγες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα. Οι στέγες της Tesla δεν μοιάζουν σαν τυπικά φωτοβολταϊκά συστήματα, αλλά περισσότερο με σκεπές, αποτελούμενες από μικρά κομμάτια που περιέχουν φωτοβολταϊκά στοιχεία, ενώ το κόστος τους είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα. Παράλληλα, οι ηλιακές αυτές στέγες μπορούν να συνδεθούν με την μπαταρία Tesla Powerwall, η οποία μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια όλο το σπίτι.

Μαζί με τις ηλιακές στέγες, σε ένα σύντομο event, o Elon Musk, παρουσίασε και την μπαταρία Powerwall 2 η οποία θα στοιχίζει 5500 δολάρια στις ΗΠΑ για ένα νοικοκυριό, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε βιομηχανική εκδοχή για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla παρουσίασε και μία γειτονιά στην περιοχή των Universal Studios, στο Λος Άντζελες, όπου πολλά σπίτια έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και βασίζονται σε αυτά για τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Το επόμενο βήμα της Tesla είναι να ενώσει τις τύχες της με την SolarCity, για την οποία εκκρεμεί η έγκριση της απόφασης εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη, στις 17 Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την επίτευξη οικονομιών κλίμακας στην προσφορά αντίστοιχων οικιακών προϊόντων από την πλευρά της Tesla.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons