Τα καλύτερα apps, services και εργαλεία

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2008 • AT 1:21 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

hive five best

Συνήθως οι λίστες με τα καλύτερα apps και online services δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρα μόνο αν αντιμετωπιστούν ως ένδειξη για το τι συμβαίνει και τι επιφυλλάσει το μέλλον. Οι εφαρμογές αλλάζουν τόσο γρήγορα που κάτι πολύ cool σήμερα μπορεί να ξεπεραστεί σε μερικές εβδομάδες. Η λίστα που επέλεξε το Life Hacker είναι διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γιατί περιλαμβάνει εργαλεία όπως στυλό και μολύβι σε ένα κατάλογο που γενικά είναι γεμάτος με software και sites. Δεν έχει σημασία το hype του internet, του webtop και του desktop αλλά το πόσο εύκολο και ποιοτικό είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε λύση στα προβλήματα μας. Ενδεικτικά θα ανεφέρω μερικές κατηγορίες στην συνέχεια. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα διαβάσετε.

Best Digital Photo Organizer: Picasa (Windows/Linux)
Best Instant Messenger: Pidgin (Windows/Linux)
Best DVD Ripping Tool: DVD Shrink (Windows)
Best Text Editor: Notepad++ (Windows)
Best RSS Newsreader: Google Reader
Best Application Launcher: Launchy (Windows)
Best Photo Sharing Site: Flickr
Best Note-Taking Tool: Pen and Paper
Best BitTorrent Application: uTorrent

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το DVD Shrink για αντιγραφή cd και τέτια?
  Το Launchy τι εξυπηρετεί?

 2. Xristos, με το Launchy μπορείς να καλέσεις προγράμματα και αρχεία χωρίς να χρησιμοποιήσεις το ποντίκι σου. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πλήκτρων (το default Alt+Space) ανοίγει το παράθυρο του Launchy και εκεί μπορείς να πληκτρολογήσεις Firefox, Live messenger κλπ. Σιγά σιγά το Launchy μαθαίνει τι χρησιμοποιείς και μπορείς να ξεκινάς τον Firefox γράφοντας μόνο ff.
  Εκτός από το Start Menu και όλα τα περιχόμενα του εκεί μπορείς να βάλεις να διαβάζει και άλλα directories ώστε να ξεκινάς πχ ένα playlist

 3. @Xristos
  Το DVDShrink ήταν από τα καλύτερα προγράμματα DVD Ripping, μέχρι που σταμάτησε η ανάπτυξη του και άρα δεν μπορεί πια να αντιγράψει τα πρόσφατα DVD.
  Αλλά είναι φοβερό εργαλείο για να κάνεις compilations από DVD Videos, αλλα και για να μετατρέπεις DVD-9 σε DVD-5.

 4. Το Launchy από την έκδοση 2.1.1 είναι συμβατό και με το Linux.

Top

Show Buttons
Hide Buttons