Ηγέτης των αυτόνομων οχημάτων η Tesla

by Nikos Kaimakamis • On 18-03-2015 • AT 12:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

elon-musk-tesla

H Tesla του Elon Musk, υπόσχεται ότι σύντομα τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα θα γίνουν στοιχείο της καθημερινότητάς μας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Συνέδριο Τεχνολογίας της NVIDIA, ο Elon Musk τόνισε ότι σύντομα θα θεωρείται δεδομένο ότι τα οχήματα θα έχουν τεχνολογίες αυτόνομης κίνησης, ενώ τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χρήση της τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης οχημάτων θα είναι το νομικό πλαίσιο, καθώς ήδη τα ερευνητικά κέντρα των εταιρειών έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην σχετική τεχνολογία.

Ο Elon Musk δεν δίστασε, μάλιστα, να κάνει και μια πρόβλεψη, λέγοντας ότι μέσα σε ένα έτος θα μπορούσαμε να δούμε αυτόνομα κινούμενα οχήματα να κάνουν… βόλτες στους δρόμους των πόλεων και τους αυτοκινητοδρόμους. Ο Musk τόνισε ότι η Tesla λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το ζήτημα της ασφάλειας των οχημάτων, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πάντοτε θα υπάρχει ένα σύστημα παράκαμψης της αυτόματης λειτουργίας του οχήματος, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο ο οδηγός.

Τέλος, η Tesla υπόσχεται ότι στα ηλεκτρικά οχήματα του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, η αυτονομία των μπαταριών δεν θα είναι πρόβλημα. Η NVIDIA από την μεριά της δείχνει ενδιαφέρον για τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα, καθώς η ίδια ασχολείται με την έρευνα και την εξέλιξη ενός System on Chip, το οποίο θα αναλάβει την διεκπεραίωση των λειτουργιών ενός έξυπνου οχήματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons