Η Hewlett Packard θα πληρώσει $8.8 δις για ατασθαλίες της Autonomy

by Stefanos Kofopoulos • On 20-11-2012 • AT 7:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Hewlett Packard θα πληρώσει $8.8 δις για ατασθαλίες της Autonomy

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 με ανάμικτα συναισθήματα για τις επιδόσεις της εταιρείας. Στα θετικά καταγράφονται τα κέρδη $1.16 ανά μετοχή σε σύγκριση με το $1.14 που περίμεναν οι αναλυτές της αγοράς.

Δυστυχώς κάπου εδώ τελειώνουν οι καλές ειδήσεις. Ο τζίρος έφτασε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια ή 7% κάτω σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν και 800 εκατομμύρια λιγότερα σε σύγκριση με ό,τι περίμενε η Wall Street. Συνολικά ο τζίρος για το 2012 κλείνει στα $120.4 δισεκατομμύρια, μειωμένος κατά 5% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Τα άσχημα νέα συνεχίζουν με την Hewlett Packard να ανακοινώνει ότι θα πληρώσει $8.8 δισεκατομμύρια για να καλύψει λογιστικές ατασθαλίες στα βιβλία της Autonomy. Για την ακρίβεια η CEO της HP, Meg Whitman, χαρακτήρισε το πρόβλημα ως “serious accounting improprieties” και ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι νομικά εφικτό για να αναζητήσει ευθύνες και χρήματα για την ζημιά που θα υποστεί η HP.

Έχοντας ξοδέψει ήδη 11 δισεκατομμύρια για την εξαγορά της Autonomy, η HP έρχεται να επιβαρυνθεί σχεδόν με ολόκληρη την αξία της εταιρείας γιατί κάποιοι προφανώς δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Η ανακοίνωση της HP αναφέρει επίσης ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Autonomy και θα συνεχίσει να επενδύσει στην εταιρεία αφού αποτελεί σημαντικό τεχνολογικό απόκτημα για την στρατηγική επέκταση της Hewlett Packard.

Αναλυτικά η κατάσταση στην Autonomy περιγράφεται ως εξής:

“serious accounting improprieties, disclosure failures and outright misrepresentations at Autonomy that occurred prior to HP’s acquisition of Autonomy and the associated impact of those improprieties, failures and misrepresentations on the expected future financial performance of the Autonomy business over the long-term”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons