Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

by Stefanos Kofopoulos • On 24-03-2007 • AT 1:28 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

emy logo

Είχα σκοπό να ταξιδέψω στην Ίο αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν μου κάνει το χατήρι. Το απαγορευτικό για το High Speed θεωρείται δεδομένο τις τελευταίες 2.5 μέρες και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα. Με την ευκαιρία, ασχολήθηκα λίγο με το site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και ομολογώ ότι η συνολική εντύπωση είναι θετική.

Η κεντρική σελίδα περιέχει τον χάρτη της Ελλάδας με την πρόγνωση της ημέρας, links για πρόγνωση για διάφορα διαμερίσματα [Μετεογράμματα] με πληροφορίες για κάθε πόλη, δελτίο τύπου και προγνωστικούς χάρτες. Αν ενδιαφέρεστε για πληροφόρηση όλο το 24ωρο υπάρχουν τα δύο νούμερα:

  • 9011274416 | Ζωντανή ενημέρωση από μετεωρολόγο
  • 9011272416 | Μαγνητοφωνημένες προγνώσεις κατά περιοχές, οι οποίες ανανεώνονται κάθε έξι ώρες.

Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν καλό είναι να ρίχνουν μια ματιά στα Έκτακτα δελτία που ανανεώνονται αρκετά συχνά και ισχύουν για μερικές ώρες. Δώστε προσοχή στην ημερομηνία και ώρα έκδοσης που σημειώνεται στην αρχή του δελτίου και στην ημερομηνία και ώρα ισχύος του δελτίου που αναφέρεται στο τέλος αυτού.

emy example

Ενδιαφέρον έχει το κομμάτι για την Ναυτιλία που εμφανίζει προγνωστικές περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου με μια σύντομη περίληψη για κάθε μία από αυτές όπως φαίνεται στο παράδειγμα. Ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν για την Αεροναυτιλία και την Γεωργία.

Δυστυχώς, ορισμένες φορές το site αργεί υπερβολικά να φορτώσει ακόμα και το κείμενο της πρόβλεψης. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο περιστατικό των τελευταίων δύο ημερών αλλά όταν το πιάνει χρειάζεται υπομονή! Θα ήταν καλό, οι προβλέψεις και τα έκτακτα δελτία να είχαν συνταχθεί και σε πιο απλή και καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιώντας πεζά και όχι κεφαλαία γράμματα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή η προσπάθεια για τα Ελληνικά δεδομένα. Έχουν πολύ δρόμο όμως ακόμα για να γίνουν κάπως έτσι (που για μένα είναι πρότυπο σοβαρής καιρικής ενημέρωσης):

    http://www.crh.noaa.gov/forecast/MapClick.php?CityName=Madison&state=WI&site=MKX&degrees=C

    Τα κεφαλαία είναι όντως κουραστικά, αλλά μάλλον προέρχονται απευθείας από τα δελτία που εκδίδουν. Και αυτό το “Παρών Καιρός” δεν μου έκατσε καλά. “Τρέχων” ίσως;

  2. Σαν αυτό το δελτίο καιρού δεν είναι

Top

Show Buttons
Hide Buttons