Φανταστική έκρηξη: ο ήλιος από το διάστημα, το YouTube και τον browser σου

by Stefanos Kofopoulos • On 09-06-2011 • AT 11:28 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Φανταστική έκρηξη: ο ήλιος από το διάστημα, το YouTube και τον browser σου

Η δύναμη της τεχνολογίας και του internet στην υπηρεσία της ενημέρωσης και της παιδείας. Ηλιακή έκρηξη από τις μεγαλύτερες που έχετε δει, αν και όχι τόσο εντυπωσιακή όσο η 24ωρη κίνηση των αεροπλάνων σε όλο τον πλανήτη. Οι δορυφόροι και οι υπολογιστές έκαναν και πάλι στην δουλειά τους ώστε να μπορούμε όλοι εμείς να θαυμάσουμε και να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην γειτονιά του Γαλαξία και στην ζωή στην Γη. Τα δύο βίντεο που ακολουθούν είναι ένα απλό δείγμα, μιας εντυπωσιακής έκρηξης, που ίσως ξυπνήσει επιθυμίες και ορέξεις σε πιτσιρικάδες που σκέφτονται το μέλλον τους. Οι ανήσυχοι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και το helioviewer.org ή solar and heliospheric image visualization tool.

Τα βίντεο είναι από την στιγμή της ηλιακής έκρηξης αλλά παρουσιάζονται διαφορετικά ώστε να γίνει αντιληπτό το φαινόμενο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. epic, τί να πώ!

  2. coooooolll……

  3. Wow!

    Πάντως, είναι η ιδέα μου πως σήμερα το φώς του ήλιου είναι λίγο παράξενο?…

  4. Ωραια ! Ειναι τοσο μεγαλο το μαγνητικο πεδιο στην ηλιακη επιφανεια που προκαλει εντονη καμπυλωση στα εκπεμπομενα σωματιδια. Ενα αλλα ωραιο video απο το SOHO ειναι και αυτο που δειχνει ενα κομητη να πεφτει στον Ηλιο προκαλωντας μαλλον μια ηλιακη κηλιδα (flare)

    http://www.youtube.com/watch?v=xnfFHAYXHC4

  5. αυτά είναι!

  6. Αν η Γη ήταν προς την πλευρά της έκρηξης…

Top

Show Buttons
Hide Buttons