Οι σκληροί δίσκοι σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων και αυξάνονται

by Stefanos Kofopoulos • On 01-10-2012 • AT 9:55 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Οι σκληροί δίσκοι σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων και αυξάνονται

Ρεκόρ πωλήσεων για τους σκληρούς δίσκους (HDD) το 2012 και πιο πέρα. Η βιομηχανία των σκληρών δίσκων έχει ανακάμψει και αναμένεται να συνεχίσει να πουλάει τρελά τουλάχιστον μέχρι το 2016. Η αγορά φαίνεται ότι κινείται από τρεις διαφορετικές ανάγκες. Η νέα γενιά υπολογιστών όπως τα Ultrabooks, τα νέα Windows 8 και οι ανάγκες των εταιριών που χρειάζονται όλο και περισσότερο χώρο στα data centers για να αποθηκεύσουν δεδομένα χρηστών και εταιρικών πελατών.

Clouc, Ultrabooks και Windows 8

Η αύξηση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μουσική, φωτογραφίες και βίντεο αλλά και η ανάγκη για backup των δεδομένων αυτών, σπρώχνει την αγορά των σκληρών δίσκων ένα βήμα μπροστά. Μπορεί πλέον τα gadgets να χρησιμοποιούν μνήμες NAND Flash αλλά τα δεδομένα που κατεβάζουμε και διατηρούμε στο cloud είναι αποθηκευμένα σε σκλρούς δίσκους. Εταιρείες όπως το Facebook, Google, Apple και Amazon έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν δικά τους designs για την κατασκευή servers με φθηνά εξαρτήματα όπως οι σκληροί δίσκοι του εμπορίου ώστε να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος αγοράς και συντήρησης.

Οι σκληροί δίσκοι σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων και αυξάνονται

Με την νέα γενιά PC που αναμένεται να παρουσιαστούν μαζί με τα Windows 8 ολόκληρη η αγορά θα κερδίσει κάτι παραπάνω. Ειδικά στον τομέα των hybrid HDD με μνήμη όπως οι SSD και πλάκες σκληρού δίσκου, τα νέα PC, τα νέα Ultrabooks και τα νέα tablets θα ωθήσουν τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων σε μεγαλύτερη παραγωγή.

Το 2012 αναμένεται ότι θα παραχθούν 575.1 εκατομμύρια σκληροί δίσκοι, νούμερο ρεκόρ για την βιομηχανία. Η πρόβλεψη για τις πωλήσεις μέχρι το 2016 είναι μόνο θετικές.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με αυτή την αύξηση τιμών που είχαμε φέτος , περίμενα το αντίθετο…
    Μπράβο μας πάντως.. καλά κορόιδα είμαστε..

    • Η αγορά ζητάει αποθηκευτικό χώρο περισσότερο από ποτέ. Σκέψου πως όλα τα κινητά και κάμερες γράφουν βίντεο σε 720p ή 1080p. Οι DSLR είναι αρκετά φθηνές και άρα οι φωτογραφίες σε καλής ποιότητας JPG ή RAW έχουν πολλαπλασιαστεί. Μέσα σε όλα αυτά βάλε τα νέα PC που βγαίνουν στην αγορά και την νέα φουρνιά hardware με τα Windows 8. Δεν θέλεις και πολλά. Άσε που οι χρήστες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την ιδέα του backup και έχουν κάτι μικρό στην άκρη έτσι και αλλιώς.

      • Ναι εννοείται πως το κατανοώ αυτό που λες. Απλώς δεν ξέρω, με αυτήν την αύξηση τιμών που είχαμε φέτος λόγω καταστροφών , περίμενα κάποια μείωση στις πωλήσεις! Αλλά ναι έχεις δίκιο σε αυτά που λες!

  2. θα ηταν ενδιαφερον αν ειχαμε ενα στατιστικο του ποσοι δισκοι ηταν μεμονωμενες αγορες, και ποσοι ηταν μερος η/υ – φορητων κλπ.

  3. …Ρε παιδια μη σκεφτεστε σαν 16 χρονων με το χαρτζιλικι του μπαμπα. Ενας πτυχιουχος με προυπηρεσια σε ευρωπαικη χωρα εκτος Ελλαδας παιρνει οτυλαχιστον 1200-1400 ευρω στην χειροτερη…η αν εισαι Ολλανδια μπορεις να ξεκινησεις απο τα 1800-2000 επισης ανετα….Το ιδιο αμερικη κτλ….η κριση που σας λενε δεν ειναι ετσι οπως σας τα λενε…

Top

Show Buttons
Hide Buttons