Handycooler, γιατί η δροσιά πάει παντού

by Stefanos Kofopoulos • On 07-09-2009 • AT 11:09 am • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Handycooler Personal Air Conditioner

Κινητά δεν είναι μόνο τα τηλέφωνα αλλά και τα air condition ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να πετύχει το Handycooler Personal Air Conditioner για $40. Λειτουργεί με 4 AA μπαταρίες και επαναφόρτιση από USB, ένα βρεγμένο σφουγγάρι με νερό και την κατάλληλη θέση πάνω στο γραφείο για τις επόμενες 5 περίπου ώρες που οι μπαταρίες θα αντέξουν. Η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή. Το ανεμιστηράκι του Handycooler ρουφάει τον αέρα μέσα από το βρεγμένο σφουγγάρι με το αποτέλεσμα να είναι κάτι σαν μια νότα δροσιάς ή υγρασίας για όσους το χρειάζονται.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενδιαφέρον, ελπίζω μόνο να το δούμε σε Ελλάδα ή Ευρώπη γιατί άμα σου κάτσει τελωνείο θα το πληρώσεις διπλό και…

  • Το αγοράζεις από το ThknkGeek οπότε αν το θέλεις στείλε email και ρώτα τους

   • Άστα παθόν είμαι :(
    Είχα παραγγείλει κάποια πράγματα αξίας περίπου 100$ και μου ζητήθηκε τελωνείο λίγο πάνω από 100 ευρώ. Το χειρότερο είναι ότι τελικά με συνέφερε να τα δώσω γιατί εάν τελικά δεν τα αποδεχόμουν, θα έπρεπε να χρεωθώ τα μεταφορικά (λογικό) καθώς και αποθήκευτρα με συνολικό κόστος κάπου στα 70 ευρώ!!! Δεν έχουν τον θεό τους ούτε οι μεταφορείς ούτε οι εκτελωνιστές… :@

   • Από προσωπική εμπειρία ο εκτελωνισμός κοστίζει 80 ευρώ αν τον δώσεις να στο κάνει κάποιος εκεί και επιπλέον οι φόροι. Αλλιώς πληρώνεις μόνο φόρους και χάνεις 2.5 ώρες σίγουρα.

   • Εμένα μου είπαν εάν είχα κάποιον εκεί για τα διαδικαστικά θα πλήρωνα κάπου στα 15-20 ευρώ λιγότερο. Διαφορετικά αναλάμβαναν όλη την διαδικασία αυτοί. Με εκνεύρισε η ύπαρξη κάποιον πάγιων χρεώσεων για μία κλάση αξίας εμπορευμάτων από 70-900 ή κάτι παρόμοιο ευρώ.

   • Αν το φτάσει Ελλάδα με UPS/FedEx τότε σταματάει τελωνείο ό,τι και να γίνει. Αν σκάσει με κανονικό ταχυδρομείο τότε κάνουν τον εκτελωνισμό και τα πάντα αυτοί και σκάει στο ταχυδρομείο με ένα χαρτί που σου λέει για να το παραλάβεις πρέπει να πληρώσεις τόσο. Το τόσο είναι ασήμαντο ποσό σε σύγκριση με την τιμή τη συσκευής και ό,τι ζητάνε στο αεροδρόμιο.

   • Δίκιο έχεις, με courier μου ήρθε αφού το ThinkGeek δεν στέλνει διεθνής παραγγελίες με USPS ή κατ’ εμάς ΕΛΤΑ. Έτσι δεδομένης της έλλειψης γνωστού εκτελωνιστή καθώς και της αδυναμίας μου να παραστώ στο Ελ.Βενιζέλος το πλήρωσα χρυσό. Είδα λίγο τις αποδείξεις κι είχα κάνει λάθος στις τιμές που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο: έτσι η παραγγελία ήταν στα 154$ ή 101 ευρώ με την τότε ισοτιμία κι η αμοιβή για τον εκτελωνισμό στα 82 ευρώ χωρίς τους δασμούς. Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι γιατί θα πλήρωνα ένα εξωφρενικό ποσό για αποθήκευτρα εάν το έστελνα πίσω ενώ με τον εκτελωνισμό από την ταχυ-μεταφοριή όχι.

   • Ναι αυτό είναι πρόβλημα, η έλλειψη επιλογής. Την έχω πατήσει έτσι. Η UPS/FedEx είναι υποχρεωμένη να σταματήσει το δέμα στο τελωνείο οπου πληρώνεις ασφάλεια, και αποθηκευτικό χώρο μαζί με τους φόρους και ό,τι άλλο κάτσει. Έχω εκτελωνίσει 2 φορές πράγματα με ακριβώς την ίδια διαδικασία και ακριβώς την ίδια ώρα. Έχω δει μπροστά στα μάτια μου τον τύπο με το μάτσο να 20ευρα (όπως στην λαϊκή) να τα μοιράζει εδώ και εκεί. Έχω κουβαλήσει τόση χαρτούρα που πραγματικά αν την έβγαζα φωτογραφία θα κάλυπτε πολλά τετραγωνικά (δυστυχώς δίνει πίσω πολλά από αυτά).

    Η ασφαλέστερη λύση που έχω βρει είναι η εξής: 1. email στην εταιρεία αν δεν ξεκαθαρίζουν τον τρόπο παράδοσης 2. φίλος εξωτερικό να σου στείλει με USPS το αντικείμενο που αν είναι ηλεκτρονικό μπορείς να το ασφαλίσεις και να πληρώσεις φόρους και ό,τι ζητηθεί κατευθείαν στο ταχυδρομείο χωρίς να τρέξεις αεροδρόμιο.

 2. Το παραγγελνω ΑΜΕΣΑ! Ελπιζω να κανει καλυτερη δουλεια απο οτι ενα κοινο ανεμιστηρι χειρος!

 3. Μήπως ένα διάλυμα νερού με κάποιο πτητικό υγρό να έκανε καλύτερη δουλειά σε σχέση με το σκέτο νερό….

  • Τώρα που το λες, ένα μείγμα νερού / βενζίνης θα έκανε τρομερό εφέ αν ανάψει κάποιος δίπλα του τσιγάρο… Χαχαχαχα!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons