Οι μισοί Αμερικανοί δεν κάνουν backup το iPhone

by Stefanos Kofopoulos • On 16-06-2011 • AT 10:10 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Οι μισοί Αμερικανοί δεν κάνουν backup το iPhone

Το iPhone 4 πουλάει τρελά, η Apple είναι χαρούμενη το ίδιο και οι κάτοχοι του κινητού αλλά μόνο κατά το ήμισυ. Αυτό γιατί περίπου το 50% των κατόχων iPhone δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συνδέσουν το κινητό με το iTunes και να πατήσουν το μαγικό κουμπάκι Sync. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί χρήστες iPhone στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν έχουν backup των δεδομένων τους.

Η πληροφορία φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιον με γνώση στο θέμα του συγκεκριμένου στατιστικού που προέκυψε από τα iPhone 4 που φτάνουν στα Genius Bar της Apple. Ξέρετε, το μέρος στο Apple Store που εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα Apple και να προσφέρει συμβουλές, αντικατάσταση συσκευής κλπ. Αν και η Apple έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των Apple Store και του Genius Bar, οι χρήστες του iPhone 4 δεν είναι και τόσο ιδιοφυείς αποφεύγοντας το backup.

Λύση στο πρόβλημα θα δώσει το νέο iOS 5 και που εκτός από το iPhone 4 θα τρέχει και στο iPhone 5 που αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Το νέο λειτουργικό με την βοήθεια του iCloud εννοείται, θα είναι σε θέση να συνδέεται αυτόματα μέσω WiFi και να μεταφέρει να δεδομένα από το iPhone 4 στο iCloud χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του χρήστη. Αυτόματο backup χωρίς καλώδια, χωρίς τον κίνδυνο κολλήματος του υπολογιστή, χωρίς να είσαι ιδιοφυΐα για να τα καταφέρεις.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, το αυτόματο iOS 5 sync / backup στο iCloud θα μπορεί να αποθηκεύσει αυτόματα μέσω WiFi την μουσική, τα apps, τα βιβλία, τις ρυθμίσεις, τις φωτογραφίες και δεδομένα των εφαρμογών. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή ο χρήστης για να κοιμάται ήσυχος σε περίπτωση κλοπής, ατυχήματος ή λάθους. Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο για το iOS 5.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και δεν είμαι Αμερικανάκι …από κάποια στιγμή και μετά βαριόμουν να το κάνω και εγώ Backup :/

  2. Νομίζω πως το iTunes για PC είναι απο τους σημαντικότερους λόγους να μην παίρνει κανείς backup του iPhone! Slow slow slow…

    • Το iTunes στο PC είναι χάλια αλλά αφού αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να κάνεις backup στο iPhone 4 δεν μπορείς να το αποφύγεις.

  3. ενώ μέσω wifi αν έχεις 5giga μουσική και έχεις 1 mbps upload θα κάνει γρήγορα backup ας πούμε! εκτός αν κάνει μόνο επαφές ημερολόγιο και μηνύματα.

    • Το πρώτο backup θα είναι ζόρικο αλλά η συνέχεια όχι αφού θα γίνεται τμηματικά, μόνο οι αλλαγές όχι τα πάντα από την αρχή. Μέχρι να ανέβει η μουσική όμως η γραμμή σου θα λιώσει κυριολεκτικά στο upload και δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι άλλο

  4. το icloud δεν παιζει σε windows xp. οποτε βγαζεις αυτοματως ενα ποσοστο των χρηστων με PC ασχετως με το itunes

Top

Show Buttons
Hide Buttons