Η Yahoo θέλει να αγοράσει την BrightRoll

by Nikos Kaimakamis • On 21-10-2014 • AT 3:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

 

yahoologo

H Yahoo ενδιαφέρεται να ενισχύσει την διαφημιστική της πλατφόρμα αγοράζοντας την BrightRoll, μία υπηρεσία ψηφιακής διαφήμισης μέσω βίντεο για διάφορα συστήματα. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα deal μεταξύ 700 και 725 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το TechCrunch ισχυρίζεται ότι η συμφωνία αυτή έχει ήδη υπογραφεί. Ήδη η Yahoo έχει πίεση από τον κύριο επενδυτή της, την Starboard Value, προκειμένου να σπάσει η εταιρεία σε δύο μέρη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει το ενδεχόμενο πώλησής της.

Η ενίσχυση του διαφημιστικού μέρους της είναι ένα βήμα προς την αύξηση των κερδών και έτσι η απόκτηση της BrightRoll από την Yahoo εκτιμάται ότι θα έρθει να ανταγωνιστεί ακόμα και την Google με το YouTube. H υπηρεσία της BrightRoll μπορεί να λειτουργήσει τόσο στο web, όσο και σε κινητές πλατφόρμες, αλλά και σε smart TV, ενώ μπορεί να λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ διαφημιστών και εκδοτών.

Οι διαφημιστές δημιουργούν τις ψηφιακές καμπάνιες βίντεο, ενώ οι εκδότες περιεχομένου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενο αυτό. Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη σύμφωνα με την ComScore, ενώ έχει συμφωνίες με τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία. Από την μεριά της η Yahoo έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για εξαγορές.

Δεν έχουν δοθεί επίσημες επιβεβαιώσεις από τις εταιρείες για την εν λόγω εξαγορά, επομένως μάλλον θα επανέλθουμε στην είδηση αυτή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons