Η Yahoo γίνεται η μηχανή αναζήτησης του Firefox

by George Polyzos • On 20-11-2014 • AT 2:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoologo

Οι Mozilla και Yahoo ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους πενταετή συμφωνία για τη χρήση της μηχανής αναζήτησης της δεύτερης στον web browser Firefox.

Η συμφωνία αφορά μόνο την αμερικανική αγορά και με τον τρόπο αυτό η Yahoo γίνεται η default μηχανή αναζήτησης του Firefox, παραγκωνίζοντας την Google. Στην ανακοίνωσή της η Mozilla υποστηρίζει ότι η συμφωνία έρχεται στα πλαίσια της απόφασής της να δώσει στους χρήστες περισσότερη «τοπική εμπειρία».

Μέχρι σήμερα η εταιρεία χρησιμοποιούσε την Google σαν τη βασική της μηχανή αναζήτησης, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία βρισκόταν ο εκάστοτε χρήστης. Πλέον, αυτή η πολιτική αλλάζει και οι χρήστες του Firefoxθα μπορούν να χρησιμοποιούν: Yahoo στις Ηνωμένες Πολιτείες, Yandex στη Ρωσία και Baidu στην Κίνα. Φυσικά σε κάθε μία από τις παραπάνω γεωγραφικές περιοχές ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει τις βασικές επιλογές με τον browser της αρεσκείας του.

Επιπλέον, στα πλαίσια της συμφωνίας η Yahoo θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση της λειτουργίας Do Not Track, ώστε να περιορίζεται η ικανότητα της Yahoo να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών μέσω των διαφημίσεων που θα εμφανίζονται στις διάφορες ιστοσελίδες. Επιπρόσθετα, η Yahoo θα λανσάρει και ένα νέο περιβάλλον στη μηχανή αναζήτησης για τους αμερικανούς χρήστες του Firefox.

Η συμφωνία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2015. Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Από την πλευρά της Yahoo, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Marissa Mayer, δήλωσε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να συνεργαστούν στενότερα, για την μελλοντική ενσωμάτωση νέων προϊόντων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην προσπάθειά της να επανακάμψει στον χώρο των μηχανών αναζήτησης, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η Yahoo επεδίωκε μία αντίστοιχη συμφωνία και με την Apple ώστε να γίνει η default μηχανή αναζήτησης του λειτουργικού συστήματος iOS.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons