Η Xiaomi επενδύει στον οικιακό αυτοματισμό

by George Polyzos • On 15-12-2014 • AT 11:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Xiaomi-building

Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea.

Η Midea, μία εταιρεία κινεζικών συμφερόντων όπως και η Xiaomi, ιδρύθηκε το 1968 και παράγει μία ευρεία γκάμα συσκευών στις οποίες περιλαμβάνονται κλιματιστικά, ψυγεία και κουζίνες. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο η Midea παρουσίασε τη δική της εκδοχή του «έξυπνου σπιτιού».

Σύμφωνα με το Techcrunch η Midea εμφάνισε τζίρο ύψους 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2013, ενώ το projectγια τη δημιουργία του «έξυπνου σπιτιού» θα απαιτήσει σε πρώτη φάση κεφάλαια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανακοίνωση της Xiaomi αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών «θα επιτρέψει την ευρύτερη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές στους τομείς του οικιακού αυτοματισμού και των ηλεκτρονικών προϊόντων».

Η Xiaomi έγινε ευρέως γνωστή για την παραγωγή προσιτών συσκευών smartphones, χωρίς όμως να είναι αυτός ο μόνος τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας. Ήδη έχουν παρουσιαστεί ο Mi Air Purifier, μία συσκευή ιονιστή χώρου/ καθαριστή αέρα, διάφορα μοντέλα routers, ένα kitμέτρησης της πίεσης του αίματος, μία «έξυπνη» τηλεόραση, συσκευή tablet, fitness band κ.α.

Όπως αναφέρει το Techcrunch, η επένδυση στις δραστηριότητες της Midea εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Xiaomi να «προετοιμάσει έως και 100 startups ώστε αυτές να γίνουν κάτι περισσότερο από απλές εταιρείες κατασκευής hardware εξοπλισμού». Μέχρι σήμερα στο οικοσύστημα της Xiaomi έχουν ενταχθεί περί τις 25 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι αμερικανικές Misfit και iHealth Labs.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons