Η Wi-Fi Alliance εγκαταλείπει το «802.11» και απλοποιεί το σύστημα ονομασίας

by George Polyzos • On 04-10-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Wi-Fi Alliance, ο οργανισμός που πιστοποιεί τα Wi-Fi προϊόντα, εισάγει ένα νέο, απλούστερο τρόπο ονομασίας των διαφόρων προτύπων, εγκαταλείποντας το κλασσικό «802.11».

Με το νέο σύστημα το νέο πρότυπο Wi-Fi 5 θα περιλαμβάνει τις συσκευές που υποστηρίζουν την σημερινή τεχνολογία 802.11ac, ενώ το νέο πρότυπο Wi-Fi 4 θα αφορά τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία 802.11n. Τα προγενέστερα πρότυπα τεχνολογίας 802.11g, 802.11a και 802.11b δεν θα μετονομαστούν καθώς πλέον δεν χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα.

Ο οργανισμός λανσάρισε επίσης το πρότυπο Wi-Fi 6, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο σαν τεχνολογία 802.11ax. «Η Wi-Fi Alliance είναι ενθουσιασμένη για την εισαγωγή του Wi-Fi 6 και παρουσιάζει ένα νέο σχήμα ονομασίας για να βοηθήσει τους χρήστες της βιομηχανίας και των Wi-Fi να καταλάβουν εύκολα την γενιά Wi-Fi που υποστηρίζεται από τη συσκευή ή τη σύνδεσή τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Edgar Figueroa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wi-Fi Alliance.

Με τη νέα μέθοδο ονομασίας των ασύρματων τεχνολογιών γίνεται ευκολότερο για τους καταναλωτές να εντοπίσουν τη συσκευή που πρόκειται να αγοράσουν και να εντοπίζουν ποιες λειτουργίες υποστηρίζονται από τις συσκευές τους και τα δίκτυα γύρω τους. Παράλληλα, κατασκευαστές συσκευών δικτύωσης αλλά και κατασκευαστές chipsets όπως οι Netgear, MediaTek, Intel και Qualcomm ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους στις σχετικές αλλαγές.

Το νέο πρότυπο Wi-Fi 6 αναμένεται σύντομα να υιοθετηθεί από τους κατασκευαστές, με τις πρώτες συσκευές δικτύωσης που θα το υποστηρίζουν να αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2019.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons