Η Western Digital παρουσιάζει το πρώτο 3D NAND chip στα 512 gigabit

by Nikos Kaimakamis • On 09-02-2017 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

To νέο 3D NAND flash chip της Western Digital αποθηκεύει δεδομένα σε 64 Layers, στα 512 Gigabit, αυξάνοντας κατακόρυφα την απόδοση των SSD’s. 

Η Western Digital είναι η πρώτη εταιρεία κατασκευής μέσων εσωτερικής αποθήκευσης που παρουσιάζει ένα 3D NAND chip στα 512 gigabit και στα 64 layers, με την παράλληλη αποθήκευση των δεδομένων σε στρώσεις, με άμεση ωφέλεια τόσο την αύξηση της χωρητικότητας όσο και της ταχύτητας μεταφοράς και αποθήκευσης δεδομένων.

Η Western Digital είχε παρουσιάσει το πρώτο 64 Layer 3D NAND chip τον Ιούλιο του 2016, αλλά τώρα παρουσιάζει την ίδια τεχνολογία με συνολική χωρητικότητα 512 Gb, το οποίο εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά κατά τη διάρκεια του δευτέρου μισού του 2017.

Η παρουσίαση της Western Digital εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους SSD και τις φορητές συσκευές του άμεσου μέλλοντος να αποκτήσουν μεγάλη χωρητικότητα και υψηλές επιδόσεις. Στην τεχνολογία 2D NAND που ήταν διαθέσιμη μέχρι σήμερα οι αποθηκευτικές μονάδες ενός SSD ήταν παράλληλα τοποθετημένες, ενώ με την τεχνολογία 3D NAND οι μονάδες τοποθετούνται σε στρώσεις, προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερο συνολικό αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με το Digital Trends, η τεχνολογία αυτή στερείται ουσιαστικών περιορισμών χώρου και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη των συστημάτων εσωτερικής αποθήκευσης στις μελλοντικές συσκευές.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons