Η Waymo συμπληρώνει επτά εκατομμύρια μίλια δοκιμών

by Nikos Kaimakamis • On 12-06-2018 • AT 9:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Προκειμένου να γίνει κοινός τόπος η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό απαιτούνται εξαντλητικές δοκιμές και η Waymo το κάνει πράξη αυτό. 

Η Waymo ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρώσει δοκιμές σε σύνολο απόστασης 7 εκατομμυρίων μιλίων, ή αλλιώς 11.2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων για τα οχήματά της που είναι εφοδιασμένα με συστήματα κίνησης, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού. Το στοιχείο αυτό τοποθετεί την Waymo μπροστά από τον ανταγωνισμό, ο οποίος υπολείπεται στο πεδίο των δοκιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει το Ars Technica.

Η σημασία που δίνει η Waymo στο θέμα των δοκιμών μπορεί να φανεί και από το γεγονός ότι το ορόσημο των 6 εκατομμυρίων μιλίων σε δοκιμές είχε ήδη καλυφθεί ένα μήνα πριν από την ανακοίνωση των 7 εκατομμυρίων μιλίων, γεγονός που πιστοποιεί ότι τα οχήματα χωρίς οδηγό της Waymo βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Η εταιρεία του ομίλου Alphabet, στον οποίο ανήκει και η Google, δίνει έμφαση στο πεδίο των δοκιμών, ειδικά μετά από διάφορα περιστατικά με ατυχήματα που είχαν σημειωθεί με οχήματα που μπορούν να κινούνται και χωρίς οδηγό.

Η Waymo έχει ανακοινώσει ότι θα είναι έτοιμη να λανσάρει μία υπηρεσία ταξί με οχήματα χωρίς οδηγό, στην περιοχή του Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, πριν από τα τέλη του 2018.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons