Η Waymo δοκιμάζει αυτόνομα ταξί στην Αριζόνα

by Nikos Kaimakamis • On 26-04-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η εποχή της αυτόνομης κίνησης οχημάτων φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε, κρίνοντας από τις δοκιμές της Waymo. 

H Waymo δοκιμάζει στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, μία δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς προσώπων με αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Οι δοκιμές γίνονται μέσα στα όρια της μητροπολιτικής περιοχής και προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις σε όλους όσους θέλουν να μεταβούν από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο. Οι επιβάτες μοιράζονται με την Waymo τα σχόλια και τις εκτιμήσεις από την εμπειρία τους, προκειμένου να αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την μετέπειτα κανονική εφαρμογή μίας ανάλογης υπηρεσίας.

Μέσα στο όχημα θα υπάρχει και ένας οδηγός, ο οποίος θα φροντίσει να πάρει τον έλεγχο σε περίπτωση που το αυτόνομα κινούμενο όχημα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Για το σκοπό αυτό, η Waymo χρησιμοποιεί ειδικά μετασκευασμένα Chrysler Pacifica Hybrid minivans, με στόχο να έχει σε κυκλοφορία περίπου 600 οχήματα. Το υλικό που χρησιμοποιεί η Waymo είναι κατασκευασμένο από την ίδια με σκοπό να λειτουργεί στα μέτρα της και να μπορεί ταυτόχρονα να το παραμετροποιεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Waymo ονομάζει το δοκιμαστικό της πρόγραμμα Early Riders και οποιοσδήποτε κάτοικος του Φοίνιξ μπορεί να δηλώσει την προθυμία συμμετοχής του σε αυτό, συμπληρώνοντας απλώς και μόνο μία αίτηση στο site της Waymo.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons