Η Volvo θέλει να δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα στην Κίνα

by Nikos Kaimakamis • On 25-04-2016 • AT 10:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

self-driving

Η Volvo θέλει να πραγματοποιήσει στους δρόμους της Κίνας την μεγαλύτερη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

Είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία, όπως η Volvo, θα βάλει πολίτες στη θέση του οδηγού σε αυτόνομα κινούμενα οχήματα, στο δημόσιο οδικό δίκτυο και σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποδείξει την ασφάλεια χρήσης της τεχνολογίας της. Εκτιμάται ότι στη δοκιμή της Volvo θα πάρουν μέρος περισσότερα από 100 οχήματα με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης.

Μία πραγματική δοκιμή αυτού του μεγέθους αποτελεί πρόκληση, ενώ η Volvo δηλώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις κινέζικες αρχές για το πώς θα μπορούσε να γίνει πράξη το φιλόδοξο σχέδιό της. Τα οχήματα που θα πάρουν μέρος στην δοκιμή είναι, σύμφωνα με το δίκτυο του CNET, όλα τους Volvo XC90, το πρόσφατο μοντέλο του εντυπωσιακού crossover της εταιρείας.

volvo-self-driving-xc90-china-ed

Η Volvo επιθυμεί να κάνει δοκιμές σε συνθήκες πλήρους αυτόνομης κίνησης των οχημάτων της, με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από την πλευρά των οδηγών, συλλέγοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες για την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας της. Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από μία δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες από έναν τόσο μεγάλο στόλο οχημάτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons