Η Volvo θα δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματα το 2017

by Nikos Kaimakamis • On 24-02-2015 • AT 9:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

volvo-sartre

Σε πραγματικές συνθήκες αναμένεται να δοκιμάσει η Volvo τα αυτόνομα οχήματα πιθανότατα μέχρι το έτος 2017, σε έναν χώρο όπου θα κυκλοφορούν 100 άτομα. 

Το τεστ αυτό θα γίνει σε ένα δοκιμαστικό πεδίο στην πόλη του Γκέτεμποργκ, στην Σουηδία, που είναι, άλλωστε και η πατρίδα της Volvo. Με αυτόν τον τρόπο, εν έτει 2017 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του συστήματος αυτόνομης κίνησης οχημάτων χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, λίγο προτού να λανσαριστεί για την πρώτη εμπορική του χρήση. Στην ανακοίνωση της δοκιμής, η Volvo τόνισε ότι θα συμπεριλάβει πραγματικούς πελάτες οδηγούς, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης μέσα στην πόλη και όχι μόνο, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα τελικά αποτελέσματα.

Η Volvo ασχολείται παράλληλα με το SARTRE project, το οποίο είναι ένα διαφορετικό πεδίο χρήσης της αυτονομίας στην κίνηση των οχημάτων, όπου τα οχήματα χωρίς οδηγό ακολουθούν ένα προπορευόμενο όχημα, ενώ το Drive Me project, τα αυτοκίνητα έχουν την ικανότητα να κινούνται μόνα τους στην πόλη, κάνοντας χρήση μια σειρά από δεδομένα που παίρνουν από τις κάμερες, το radar τους και ειδικούς αισθητήρες lasers για να βρίσκουν το δρόμο τους με επιτυχία και ασφάλεια. Παράλληλα, λαμβάνουν συνεχώς ενημερωμένα γεωγραφικά δεδομένα για τους χάρτες της περιοχής στην οποία κινούνται.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons