Η Varjo δημιουργεί κράνη VR με εξαιρετική ευκρίνεια

by Nikos Kaimakamis • On 28-06-2017 • AT 10:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Varjo είναι ένα startup η οποία θέλει να αυξήσει κατακόρυφα την ανάλυση της οθόνης ενός κράνους Virtual Reality. 

Η Varjo έχει την έδρα της στη Φινλανδία και φιλοδοξεί να εκτοξεύσει την ανάλυση που προσφέρουν οι οθόνες ενός κράνους εικονικής πραγματικότητας σε ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τα 70 Megapixel. Εκτιμάται ότι μία τέτοιων ικανοτήτων οθόνη θα έχει ανάγκη κατανάλωσης 50-100 GB δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, αλλά αντίστοιχα αυξημένη είναι και η ποιότητα των εικόνων που προσφέρει σε περιβάλλον Virtual Reality.

Τα εργαλεία με τα οποία πειραματίζεται η Varjo επιτρέπουν την παρακολούθηση του βλέμματος του χρήστη, έτσι ώστε να μπορεί το κράνος να καταλαβαίνει το πού κοιτά ο χρήστης και να προσαρμόζει αναλόγως τις εικόνες του virtual περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα, η τεχνολογία επιτρέπει εικόνες μέχρι και 20 Megapixel στις οθόνες ενός κράνους εικονικής πραγματικότητας, επομένως η τεχνολογία της Varjo μπορεί να θεωρηθεί επαναστατική.

Η Varjo χρησιμοποιεί ένα ζευγάρι οθονών τεχνολογίας MicroOLED κατασκευής της Sony με ανάλυση Full HD, σε διαγώνιο 0.7 ιντσών η κάθε μια με 3000 pixels για κάθε ίντσα, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρεται ένα οπτικό πεδίο 20 μοιρών, προκειμένου να μπορεί να παρουσιάζεται ένα ευρύτερο πεδίο θέασης. Η εταιρεία δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί με διάφορους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές κρανών VR.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons