Η Universal Robots λανσάρει τα ρομπότ εξυπηρέτησης στην Ελλάδα

by George Polyzos • On 06-11-2014 • AT 3:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Nymann_Teknik_1

Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής ρομπότ, Universal Robots, ανακοίνωσε ότι λανσάρει στην Ελλάδα τα ρομπότ εξυπηρέτησης μέσω του νέου επίσημου διανομέα Morenos.

Η Universal Robots (UR) καθιστά προσιτή την αυτοματοποίηση για όλους τους κλάδους και τα είδη εταιρειών, με τα εύκολα προγραμματιζόμενα, ασφαλή, ευέλικτα και προσιτά ρομπότ της, τα οποία χρησιμοποιούνται από διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων, από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι και μικρές εταιρείες με λίγους εργαζομένους. Η προσφορά ενός εύχρηστου και προσιτού ρομπότ από την UR, ελαχιστοποιεί το επίπεδο δυσκολίας και επιτρέπει την αυτοματοποίηση σε περιοχές όπου κάτι τέτοιο θεωρούνταν πολύπλοκο ή οικονομικά ασύμφορο στο παρελθόν.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρομπότ, τα UR ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς δίχτυ ασφαλείας, εφόσον η εφαρμογή το επιτρέπει και κατόπιν μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης επικινδυνότητας, συμμορφούμενα με τα πρότυπα ISO των ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots). Το γεγονός αυτό συμβάλει στη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα βιομηχανικά ρομπότ, η οποία επιτρέπει την εμπλοκή των ρομπότ σε εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας. Χάρη στον εύχρηστο προγραμματισμό, ακόμη και κάποιος χωρίς εμπειρία στη χρήση ρομπότ μπορεί να μάθει γρήγορα τον προγραμματισμό απλών έργων και την ανάπτυξη των δικών τους εφαρμογών.

«Ένα UR ρομπότ είναι σαν ένας συνάδελφος. Τα UR ρομπότ μπορούν να συνεργάζονται με τους ανθρώπους σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας», δήλωσε ο Jacob Pascual Pape, Sales Manager South Europe της Universal Robots.

Τα UR ρομπότ είναι το αποτέλεσμα χρόνιων ερευνών στη ρομποτική. Από τότε που η UR δημιούργησε το UR5, το οποίο λανσαρίστηκε το 2009 με 5 κιλά ωφέλιμου φορτίου, η έρευνα συνεχίστηκε. Το 2012 η εταιρεία λάνσαρε το UR10 με 10 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Πρωτοπόρος στη σημερινή παγκόσμια αγορά, η UR λάνσαρε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Τρίτη γενιά ρομπότ, μία βελτιωμένη έκδοση του UR5 και του UR10, η οποία ενσωματώνει επιπρόσθετα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ελέγχου.

Σήμερα, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται σε ευρύτατο πεδίο από βιομηχανίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου η επένδυση σε οικονομική και ευέλικτη αυτοματοποίηση αποσβένεται εύκολα. Η δανέζικη εταιρεία διανέμει τα ρομπότ της σε 40 χώρες και έχει διαθέσει περίπου 4.000 ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη από τις Lear, Oticon, Bosch, Renault, Volkswagen, Scandinavian Tobacco Group, LG, Samsung, LUK, GN Resound και πολλές ακόμη εταιρείες.

[Δ.Τ. Universal Robots]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons