Η TSMC πίσω από την κατασκευή των νέων επεξεργαστών Data Centers της AMD

by Nikos Kaimakamis • On 05-09-2018 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

H AMD εκτιμάται ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται με την GlobalFoundries στο πεδίο κατασκευής επεξεργαστών για Data Centers. 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ZD Net, οι επεξεργαστές με αρχιτεκτονική 7 nm που θα παρουσιάσει από εδώ και πέρα στην αγορά η AMD θα έχουν όλοι τους τη σφραγίδα της TSMC. Έτσι, προϊόντα όπως το chip AMD Zen 2 CPU και εκείνα που ανήκουν στην οικογένεια Navi GPU για τα Data Centers, θα έχουν πλέον την υπογραφή της TSMC, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες προτάσεις της Intel και Nvidia αντίστοιχα.

Η AMD έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι συνεργάζεται με την TSMC, με σκοπό να παρουσιάσει το πρώτο GPU με την αρχιτεκτονική των 7 nm μέσα στο έτος, ενώ το πρώτο CPU για servers με αρχιτεκτονική 7 nm αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2019. Παρόλα αυτά, η συνεργασία της AMD με την GlobalFoundries δεν έχει λάβει οριστικό τέλος, αφού η εταιρεία σημειώνει ότι θα δώσει έμφαση στην αρχιτεκτονική των 14 και 12 nm, στην οποία έχει δώσει αρκετά επιτυχημένα εμπορικά δείγματα γραφής, όπως είναι η οικογένεια AMD Ryzen.

H συνεργασία της AMD με την TSMC θα αφορά την πλατφόρμα των 7 nm, στην οποία η δεύτερη φαίνεται να έχει πολλά να προσφέρει στους κατασκευαστές που την επιλέγουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons