Η TSMC αυξάνει τον ρυθμό παραγωγής επεξεργαστών 7nm

by George Polyzos • On 11-06-2018 • AT 12:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η TSMC, εταιρεία που έχει αναλάβει την παραγωγή του Apple A11 Bionic chipset στα 10nm, έχει προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής επεξεργαστών της νεότερης αρχιτεκτονικής των 7nm.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DigiTimes, η οποία επικαλείται «βιομηχανικές πηγές», αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η TSMC προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής της θέλοντας να ακολουθήσει τους ρυθμούς των ανταγωνιστών Qualcomm, MediaTek και HiSilicon (Huawei).

Η TSMC, η οποία αποκαλεί την αρχιτεκτονική των 7nm ως επεξεργασία N7, ξεκίνησε την παραγωγή τέτοιας κατηγορίας chips το τρίμηνο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι οι επεξεργαστές αυτής της κατηγορίας θα αποτελέσουν έως και το 20% των πωλήσεων της εταιρείας έως το δ’ τρίμηνο του έτους. Συνολικά για το 2018 η TSMC θεωρεί ότι τα 7nm chips θα αποτελέσουν το 10% των πωλήσεών της.

Για τον επόμενο χρόνο η εταιρεία από την Ταϊβάν προγραμματίζει το λανσάρισμα της τεχνολογίας επεξεργαστών N7+ η οποία θα χρησιμοποιεί τεχνολογία λιθογραφίας EUV. Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή 7nm EUV chips κατά τη διάρκεια του β’ εξαμήνου του έτους. Η συγκεκριμένη τεχνική αναμένεται να επιτρέψει στους κατασκευαστές τον περαιτέρω εξορθολογισμό της διαδικασίας χάραξης σχεδίων σε πλακίδια πυριτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TSMC αποτελεί έναν από τους κύριους υπό-κατασκευαστές της Apple και έχει αναλάβει την μαζική παραγωγή και του A12 SoC το οποίο αναμένεται να εξοπλίσει τα μοντέλα iPhone που θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2018.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons