Η Toshiba εγκαταλείπει την αγορά των smart glasses

by Nikos Kaimakamis • On 24-02-2016 • AT 2:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

toshiba-wearvue

Η Toshiba ήταν έτοιμη να παρουσιάσει το μοντέλο Wearvue TG-1, αλλά τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της στο πεδίο αυτό. 

Η Toshiba έχει επιβαρυνθεί με πρόστιμο 65,7 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ιαπωνικές οικονομικές αρχές, λόγω του ότι είχε παρουσιάσει εσφαλμένα οικονομικά αποτελέσματα τα έτη 2011 και 2012. Ως αποτέλεσμα, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στο πρόστιμο που της έχει επιβληθεί, η Toshiba θα κάνει περικοπές σε διάφορους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η ενασχόλησή της με το πεδίο των smart glasses, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η παραγωγή του Wearvue TG-1.

To Toshiba Wearvue είναι ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που απευθύνεται στις επιχειρήσεις, με σκοπό να ελευθερώσει τα χέρια τους, καθώς θα προβάλλει διάφορες πληροφορίες στα γυαλιά. Είχαν παρουσιαστεί τον Ιανουάριο, στην έκθεση Wearable Expo στο Τόκιο, αλλά τελικά η Toshiba αποφάσισε να μην προχωρήσει στην προώθησή τους στην αγορά. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα σαφές είναι εάν θα πουλήσει τα σχέδια και την όλη επιχείρηση η Toshiba, ή εάν θα σταματήσει να ασχολείται απλώς με το όλο project.

Τα γυαλιά της Toshiba έχουν βάρος μόλις 50 γραμμαρίων και εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να βρουν ποικίλες χρήσεις στον εργασιακό τομέα και ειδικά στη βαριά βιομηχανία και τη γραμμή παραγωγής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons