Η θήκη προστασίας για smartphones του Edward Snowden

by Nikos Kaimakamis • On 14-08-2016 • AT 9:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

edward snowden pack

O Edward Snowden σχεδίασε μία θήκη για το iPhone, η οποία προστατεύει από τις απόπειρες παρακολούθησης από τρίτους. 

Μπορεί ο Edward Snowden να μην εργάζεται πλέον στην NSA και να έχει αποκαλύψει διάφορους μηχανισμούς παρακολούθησης που βασίζονται στην υψηλή τεχνολογία, αλλά εξακολουθεί να κρούει τον κώδωνα για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση των έξυπνων gadgets. Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να πέσουν θύματα παρακολούθησης και για εκείνους, ο Edward Snowden έχει σχεδιάσει μια εξωτερική θήκη με μπαταρία που μπορεί να προσφέρει hardware προστασία από τα αδιάκριτα μάτια.

Όπως μας ενημερώνει το IT World και το Engadget, η συσκευή του Edward Snowden ενημερώνει τον κάτοχο ενός iPhone για το πότε μεταδίδονται πληροφορίες θέσης από το τηλέφωνο παρόλο που ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει την εν λόγω λειτουργία. Αυτό το στοιχείο μπορεί να φανεί αρκούντως χρήσιμο σε δημοσιογράφους που θέλουν να κινηθούν ελεύθερα σε κάποια ξένη χώρα και δεν θέλουν να μπορεί να τους εντοπίσει κανείς, σύμφωνα με το IT World.

H concept δημιουργία του Edward Snowden δεν έχει σκοπό να γίνει μαζικό προϊόν, αλλά να βοηθήσει ανθρώπους των media, ακτιβιστές και άλλα άτομα να ξεφύγουν από την παρακολούθηση καθεστωτικών ή μυστικών υπηρεσιών που σκοπό τους έχουν να τους εμποδίσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons