Η Tesla θα χρησιμοποιεί τα φλας για εντολές κίνησης σε αυτόνομα οχήματα

by Nikos Kaimakamis • On 15-05-2015 • AT 1:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

elon-musk-tesla

Η Tesla αποφασίζει να δώσει στους οδηγούς των αυτόνομων οχημάτων τη δυνατότητα χρήσης των φλας για εντολές κίνησης σε πραγματικό χρόνο. 

Αναλυτικότερα, με την χρήση των φλας, ο οδηγός θα μπορεί να δώσει την άδεια στο όχημά του να προχωρήσει σε μία προσπέραση, αφότου εξετάσει τον περιβάλλοντα χώρο και τις συνθήκες της κίνησης, προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει το όχημα σε μία κίνηση που απαιτεί προσοχή, όπως είναι μία αλλαγή κατεύθυνσης ή μία προσπέραση.

Με αυτόν τον τρόπο λύνεται, σύμφωνα με την Tesla, ένα μεγάλο ζήτημα αναφορικά με τα νομικά θέματα που προκύπτουν από την κίνηση των αυτόνομα κινούμενων ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά σε μία περίπτωση σύγκρουσης. Με τη χρήση των φλας από τα οχήματα της Tesla, ο οδηγός δεν φεύγει από το προσκήνιο, καθώς εκείνος παίρνει την τελική απόφαση, άρα και την ευθύνη για την κίνηση του οχήματος.

tesla model s p85d

Σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως είναι η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Φλόριντα και το Μίσιγκαν, σε ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα κατηγορίας 3, ο οδηγός θα πρέπει να έχει ειδικό registration για τον έλεγχο του οχήματος, επομένως η πολιτική της Tesla μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Tesla εκτιμάται ότι θα προωθήσει ένα Software update βάσει του οποίου θα προωθήσει την χρήση του φλας για τον έλεγχο του οχήματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons