Η Symantec επιβεβαιώνει τον διαχωρισμό σε δύο εταιρείες

by George Polyzos • On 10-10-2014 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Symantec_Headquarters_Mountain_View

Φαίνεται ότι η πρακτική του διαχωρισμού σε ανεξάρτητα εταιρικά σχήματα τείνει να γίνει «μόδα» στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μετά τις HP και eBay σείρα είχε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec.

Ο σχεδιασμός της Symantec περιλαμβάνει τον διαχωρισμό σε δύο νέα εταιρικά σχήματα, με το ένα να δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας και το άλλο στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών.

Στην εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας θα ενταχθούν όλα τα προϊόντα ανάλογου λογισμικού που παράγει η Symantec, τόσο για καταναλωτές όσο και για επιχειρήσεις.

Στη νέα εταιρεία θα ενταχθούν επίσης οι εφαρμογές κρυπτογράφησης, οι εφαρμογές για smartphones, οι πιστοποιήσεις χρηστών, η πρόληψη απώλειας δεδομένων καθώς και οι υπηρεσίες ασφαλείας σε πλατφόρμες mail, web και data center. Αντίστοιχα, στην εταιρεία διαχείρισης πληροφοριών θα ενταχθούν οι δραστηριότητες backup και επανάκτησης δεδομένων, αρχειοθέτησης, αποθήκευσης δεδομένων κλπ.

Η νέα εταιρεία διαχείρισης πληροφοριών αναμένεται να έτοιμη να λειτουργήσει από το τέλος Δεκεμβρίου του 2015. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

Η Symantec θεωρείται ένας γίγαντας στον τομέα των εφαρμογών ασφαλείας με τα έσοδά της από τον συγκεκριμένο τομέα να αναμένεται να φτάσουν για το 2014 στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δραστηριότητες που αφορούν στη διαχείριση δεδομένων θα της αποφέρουν έσοδα περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον τρίτο «διαχωρισμό» αμερικανικής εταιρείας το τελευταίο διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτός της υπηρεσίας PayPal από το eBay, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε και ο διαχωρισμός της Hewlett Packard σε δύο νέα εταιρικά σχήματα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons