Η Sunfire μετατρέπει το νερό σε καύσιμο

by Nikos Kaimakamis • On 24-11-2014 • AT 5:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Sunfire tech

Μία πρωτοποριακή τεχνολογία παρουσίασε η γερμανική εταιρεία Sunfire, η οποία υπόσχεται να κάνει το νερό με το διοξείδιο του άνθρακα, ένα νέο καύσιμο. 

Τα συνθετικά καύσιμα θεωρούνται ως μία πολλά υποσχόμενη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα, καθώς επιτρέπουν τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η τεχνολογία της Sunfire αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την παρουσίαση της λύσης power to liquid. Η ιδέα της είναι να μετατρέψει το H20 (νερό) και το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) σε υγρούς υδρογονάνθρακες, δηλαδή συνθετική βενζίνη, ντίζελ και κηροζίνη.

Η χημική διαδικασία πάνω στην οποία βασίζεται η τεχνολογία αυτή δεν είναι καινούρια και έχει τις ρίζες της στην μέθοδο Fischer-Tropsch που είχε παρουσιαστεί το 1925. Σε συνδυασμό με κυψέλες ηλεκτρόλυσης μονοξειδίου ο ηλεκτρισμός που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετατρέπεται σε ατμό, το οξυγόνο αφαιρείται και παράγεται υδρογόνο. Το υδρογόνο χρησιμοποιείται για να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα που συλλέγεται από την ατμόσφαιρα και τα εναπομείναντα στοιχεία H2 και CO αποτελούν τους συνθετικούς παράγοντες καυσίμου.

Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και μπορεί να παράξει ένα βαρέλι καυσίμου την ημέρα, ενώ το κόστος που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να μειωθεί σταδιακά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμότητα που παράγεται από την όλη διαδικασία χρησιμοποιείται για να παραχθεί ακόμα περισσότερος ατμός.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons