Η Sony πουλά το τμήμα online gaming

by George Polyzos • On 03-02-2015 • AT 12:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Everquest-Next

Η Sony προχώρησε στην πώληση του τμήματος online gaming Sony Online Entertainment (SOE), το οποίο πλέον μεταβιβάζεται στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Columbus Nova.

Σύμφωνα με μία ανάρτηση σε forum της SOE η μεταβίβαση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί άμεσα και πλέον η Sony Online Entertainment θα λειτουργεί αυτόνομα κάτω από τη νέα ονομασία Daybreak Game Company. Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Η Sony Online Entertainment δημιουργήθηκε το 1995 σαν ένα εσωτερικό στούντιο ανάπτυξης videogames της Sony και από αυτή προήλθαν αρκετοί δημοφιλείς τίτλοι MMORPG όπως τα Everquest και Star Wars Galaxies.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα επηρεάσει τις μελλοντικές κυκλοφορίες τίτλων. Επιπλέον, στο επίμαχο post επισημαίνεται ότι η εξαγορά θα σημάνει «νέες συναρπαστικές εξελίξεις» καθώς πλέον η νέα εταιρεία θα «αγκαλιάσει τον κόσμο του multi-platform», εννοώντας προφανώς ότι θα μπορεί να αναπτύσσει τίτλους για κάθε είδους πλατφόρμα (PlayStation, Xbox και μελλοντικά mobile).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons