Η Sony πειραματίζεται με το SmartEyeglass

by George Polyzos • On 22-09-2014 • AT 11:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smarteyeglass prototype

Η Sony ανακοίνωσε τη δική της εκδοχή «έξυπνων γυαλιών» με την ονομασία SmartEyeglass, τα οποία πρόκειται να συνεργάζονται στενά με Android συσκευές και θα διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα και διάφορους αισθητήρες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα wearable συσκευή της Sony θα ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα CMOS ανάλυσης 3 Megapixel, συνδυασμένη με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, ηλεκτρονική πυξίδα, αισθητήρα φωτεινότητας και μικρόφωνο.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το SmartEyeglass θα είναι συμβατό με συσκευές που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android 4.1 και άνω (smartphones και tablets), αλλά για τη πλήρη χρήση της κάμερας και των δυνατοτήτων της θα πρέπει να η συνεργαζόμενη συσκευή να τρέχει την έκδοση 4.3 του Android.

Το SmartEyeglass χρησιμοποιεί, στους φακούς των γυαλιών, τεχνολογία ολογραφικών οπτικών που επιτρέπουν διαφάνεια έως και 85% ενώ το πάχος τους δεν ξεπερνά τα 3 χιλιοστά. Οι προβολές είναι μονόχρωμες και σύμφωνα με τη Sony μπορούν να διαβαστούν εύκολα, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, ενώ συμβάλουν και στη μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας.

Οι εφαρμογές «τρέχουν» στο smartphone ή το tablet του χρήστη και τα δεδομένα στη συνέχεια μεταφέρονται στο σετ «έξυπνων γυαλιών». Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της Sony φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν άμεσος ανταγωνισμός για το Google Glass, με τη διαφορά ότι η συσκευή δεν θα τρέχει τις εφαρμογές αυτόνομα.

Για την κάλυψη του συγκεκριμένου κενού η Sony ανακοίνωσε και το SmartEyeglass Software Development Kit (SDK) το οποίο απευθύνεται στους developers. Οι εφαρμογές για smartphones που θα αναπτυχθούν θα αποτελέσουν το τη βάση για τη δημιουργία ενός σχετικού οικοσυστήματος.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα μίας εμπορικής έκδοσης του SmartEyeglass, ωστόσο αναμένεται μία έκδοση πρωτοτύπου, για τους developers, να κάνει την εμφάνισή της μέχρι τον Μάρτιο του 2015, μετά το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η καταναλωτική έκδοση.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons