Η Sony παρουσιάζει τον αισθητήρα ΙΜΧ230 των 21 Megapixel

by Nikos Kaimakamis • On 18-11-2014 • AT 2:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Xperia-Z-Camera

Με τον αισθητήρα IMX230, η Sony επιδιώκει να φέρει χαρακτηριστικά mirrorless φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. 

Ο νέος αισθητήρας EXMOR RS IMX230 είναι στα 21 Megapixel και μπορεί να εγγράφει HDR video σε πραγματικό χρόνο, σε ποιότητα 4Κ, ενώ σύμφωνα με τη Sony θα ακολουθήσει και ένα μοντέλο με την ίδια τεχνολογία στα 16 Megapixel. Το μέγεθος του νέου αισθητήρα είναι 1/2,4 ίντσες και έχει αυτόματη εστίαση 192 σημείων. Το Frame Rate του αισθητήρα είναι 24 καρε το δευτερόλεπτο.

Με την τεχνολογία HDR στις φωτογραφίες θα μπορεί κανείς να βελτιώσει τις λεπτομέρειες της φωτογράφισης και να έχει έτσι ακόμα καλύτερη ποιότητα. Το μέγεθος των pixels του αισθητήρα είναι 1,12 μm. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου αισθητήρα της Sony, πάντως, θεωρείται η ύπαρξη του autofocus των 192 σημείων, που σημαίνει ότι ένα ταχέως κινούμενο αντικείμενο θα μπορεί να φωτογραφηθεί καθαρά.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η κάμερα θα μπει στην επερχόμενη ναυαρχίδα της Sony, το Sony Xperia Z4. Ο αισθητήρας έχει τεχνολογία CMOS και είναι ο πρώτος που έχει τεχνολογία Image Plane Phase Detection Signal Processing για τη Sony. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Sony, ο νέο αισθητήρας θα είναι διαθέσιμος από τον Απρίλιο 2015 και έπειτα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons