Η Sony παρουσιάζει την σειρά 4K HDR τηλεοράσεων MASTER

by George Polyzos • On 04-08-2018 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Η Sony ανακοίνωσε δύο νέες σειρές τηλεοράσεων, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ποιότητα εικόνας, χάρη στην εφαρμογή πολλαπλών τεχνολογιών και λύσεων που ανήκουν στην εταιρεία, με προεξέχοντα τον νέας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate.

Οι νέες τηλεοράσεις AF9 OLED και ZF9 LCD καταφθάνουν ως η MASTER σειρά – ένα όνομα που η Sony διατηρεί αποκλειστικά για τα μοντέλα τηλεοράσεων με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Στόχος της Sony είναι να δημιουργήσει μια τηλεόραση με δυνατότητα απεικόνισης σκηνών που θα μεταφέρουν πιστά και πλήρως την πρόθεση και το όραμα των δημιουργών και ως εκ τούτου, η σειρά MASTER παρέχει ποιότητα εικόνας σχεδόν αντάξια με αυτή μίας επαγγελματικής οθόνης σε ένα στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Έχοντας αναπτύξει και ακολουθήσει ένα πολύ αυστηρό σύνολο κριτηρίων αξιολόγησης των προϊόντων από τους πιο έμπειρους τεχνικούς της στην ποιότητα εικόνας, η Sony είναι βέβαιη ότι η κορυφαία σειρά MASTER, προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας που διατίθεται για οικιακή χρήση.

Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTER είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate. Αυτός ο επεξεργαστής παίζει ζωτικό ρόλο στην απόδοση πιστών εικόνων για τη σειρά MASTER.

Με μακρά ιστορία και τεχνογνωσία στην ανάπτυξη επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών και οθονών, η Sony αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στη δημιουργία υψηλής ποιότητας εξαρτημάτων επεξεργασίας σήματος, προσφέρει μεγάλη διαφορά στη θέαση, που είναι ορατή σε όλο το εύρος της εικόνας.

Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Επιπροσθέτως, η σειρά MASTER είναι έτοιμη για το CalMAN, το κορυφαίο λογισμικό βαθμονόμησης οθόνης από την Portrait Displays. Το CalMAN χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες ως εργαλείο για την διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των δημιουργών περιεχομένου στην ραδιοτηλεοπτική βιομηχανία, την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία μετά. Το CalMAN βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης.

Καινοτομία στην εικόνα, τον ήχο και το σχεδιασμό της τηλεόρασης

Η ναυαρχίδα AF9 είναι εξοπλισμένη με τον Pixel Contrast Booster, τον πρότυπο πίνακα ελέγχου από την Sony για τηλεοράσεις OLED. Μεγιστοποιεί το δυναμικό εύρος, διευρύνοντας την περιοχή αναπαραγωγής χρωμάτων σε υψηλή φωτεινότητα. Οι εικόνες ενισχύονται με επιπλέον υφές και λεπτομέρειες.

Η τηλεόραση AF9 OLED διαθέτει κορυφαία ποιότητα ήχου χάρη στη νέα τεχνολογία Acoustic Surface Audio+. Το Acoustic Surface παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με τη σειρά A1, και φέτος το βλέπουμε και στην τηλεόραση AF8.

Το βελτιωμένο Acoustic Surface Audio+ διαθέτει έναν επιπλέον ενεργοποιητή (actuator) στο κέντρο της οθόνης και ένα επιπλέον subwoofer κανάλι, σε ένα σύστημα ήχου 3,2 καναλιών, συνολικά. Ο επιπρόσθετος κεντρικός ενεργοποιητής (actuator) λειτουργεί ακριβώς όπως τα κεντρικά ηχεία που κρύβονται πίσω από μια οθόνη ΑΤ (διαφανής ήχος), τα οποία χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους. Με τρεις ενεργοποιητές (actuators) και δύο subwoofer στα πλάγια, η AF9 δημιουργεί ένα πλούσιο πεδίο ήχου, που ενισχύει σημαντικά την εμπειρία προβολής. Ακόμα, η AF9 διαθέτει τη λειτουργία center speaker (κεντρικού ηχείου), που επιτρέπει στο Acoustic Surface Audio+ να χρησιμοποιηθεί ως το κεντρικό ηχείο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

H AF9, με την OLED οθόνη της, αντιπροσωπεύει μια αριστοτεχνική συγχώνευση μοναδικής εμπειρίας προβολής και ακρόασης. Και όλα αυτά συμπυκνώνονται σε μια ενιαία επιφάνεια – την οθόνη, με ένα μόνο στήριγμα, στο πίσω μέρος της. Το σχήμα και τα υλικά του είναι απόλυτα αρμονικά, με ένα στρογγυλεμένο πλαίσιο/bezel και στήριγμα επενδυμένο με ύφασμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στην AF9 να παραπέμπει σε μια καθαρή και επιβλητική οπτική παρουσία, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Το νέο X-Wide Angle της ZF9 LCD τηλεόρασης, εξασφαλίζει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητά της ανεξάρτητα από τη γωνία από την οποία παρακολουθεί κανείς. Επιτρέπει μια ευρύτερη γωνία προβολής που μειώνει τις μεταβολές χρώματος κατά την θέαση της οθόνης εκτός του άξονα, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά, ανεξάρτητα από τη θέση του θεατή. Μαζί με το X-Motion Clarity, το οποίο ελαχιστοποιεί τη θόλωση που προκαλεί η κίνηση, χωρίς να θυσιάζει τη φωτεινότητα της οθόνης, βοηθούν την ZF9 να ξεπερνά κατά πολύ τις συνήθεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οθόνες LCD.

Το πλαίσιο της ZF9 διαθέτει μαύρο φινίρισμα, όπως αυτό μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR, το οποίο ξεχωρίζει από τη μεταλλική εμφάνιση της υπόλοιπης τηλεόρασης. Η μίνιμαλ εμφάνισή της εκτείνεται έως και στα στηρίγματα, τα οποία περιβάλλονται από αλουμίνιο.

Τόσο η AF9 όσο και η ZF9 βασίζονται στο Android TV, το οποίο σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν συναρπαστικό κόσμο γεμάτο με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, παιχνίδια, αναζήτηση, εφαρμογές και πολλά άλλα. Η λειτουργία φωνητικής αναζήτησης καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εύρεση περιεχομένου, την πραγματοποίηση ερωτήσεων, όπως και τον έλεγχο της τηλεόρασης. Με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε να στέλνετε εύκολα περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση, ενώ η πρόσβαση στο Google Play σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές σειρές αλλά και παιχνίδια στην τηλεόρασή σας.

Η Sony θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία διάθεσης της σειράς MASTER στην Ευρώπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons