Η Sony οραματίζεται τη δημιουργία οχήματος… χωρίς οδηγό

by George Polyzos • On 17-02-2015 • AT 3:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

self-driving

Φαίνεται ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν μία μορφή εμμονής με τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την τελευταία ένδειξη να μας τη δίνει η Sony.

Τον χορό άνοιξε η Google όταν πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα και πλέον έχει παρουσιάσει ένα πλήρως λειτουργικό, πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν απαιτεί την ανθρώπινη παρουσία πίσω από το τιμόνι.

Φαίνεται ότι τα χνάρια της Google θέλει να ακολουθήσει και η Sony, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η Sony ενώνει τις δυνάμεις της με την επίσης ιαπωνική ZMP, μία startup που αναπτύσσει αυτό-οδηγούμενα οχήματα. Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η επένδυση της Sony θα φτάσει αρχικά τα 840.000 δολάρια, με τα οποία θα αγοραστεί μερίδιο σχεδόν 2% της ZMP.

Οι δύο εταιρείες φέρονται να εργάζονται στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νέους τύπους αυτοκινήτων και οι οποίες θα εκμεταλλεύονται την εμπειρία της Sonyστους οπτικούς αισθητήρες και την ρομποτική τεχνογνωσία της ZMP.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και η Apple αναμένεται να στραφεί στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκινώντας την ανάπτυξη ενός νέου τύπου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Άλλες πληροφορίες θέλουν την Apple να προσανατολίζεται και στην ενσωμάτωση στο νέο της όχημα τεχνολογιών που θα επιτρέπουν την κίνησή του χωρίς ενέργειες από τον οδηγό.

Τέλος, δεν έλειψαν και οι τολμηρές αναλύσεις, όπως του επιχειρηματία Jason Calacanis, που θέλουν την Apple να επιχειρεί στο προσεχές μέλλον να εξαγοράζει την Tesla, την εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που δημιούργησε ο Elon Musk.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons