Η Sony λανσάρει τη νέα της smartphone ναυαρχίδα Xperia 1

by George Polyzos • On 26-02-2019 • AT 12:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Sony Mobile επαναπροσδιορίζει το όραμά της για τα έξυπνα τηλέφωνα με την τελευταία ναυαρχίδα της, το Xperia 1, φέρνοντας όλες τις τεχνολογίες προβολής και φωτογραφίας της Sony σε ένα ισχυρό, όμορφο, κομψό και έξυπνο κινητό τηλέφωνο.

«Διαμορφώσαμε ένα νέο όραμα για το Xperia brand μας, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εμπειρίες πέρα από τη φαντασία τους», είπε ο Μιτσούγια Κισίντα, Πρόεδρος της Sony Mobile Communications. «Συνεχίζουμε να ξεπερνάμε τα όρια επιδιώκοντας την καινοτομία και το νέο Xperia προσφέρει γνήσιες τεχνολογίες με πολλαπλά χαρακτηριστικά για δημιουργικές εμπειρίες ψυχαγωγίας επαγγελματικών προδιαγραφών, που είναι εφικτές μόνο με τη Sony».

Με οθόνη 21:9 CinemaWide 6.5 ιντσών 4K HDR OLED, το Xperia 1 σας παρέχει κινηματογραφικές αναλογίες εικόνας και ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, για μια εμπειρία θέασης που εκφράζει πραγματικά το όραμα των δημιουργών του περιεχομένου. Η εν λόγω οθόνη χρησιμοποιεί τις πολυβραβευμένες τεχνολογίες τηλεόρασης BRAVIA της Sony. Το Χ1 για κινητά ενσωματώνει τις τεχνολογίες επεξεργασίας HDR (Υψηλής Δυναμικής Περιοχής), ώστε να είστε σίγουροι πως μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε τι που βλέπετε, με περισσότερο κοντράστ, χρώμα και ευκρίνεια.

Το Xperia 1 έχει τονική διαβάθμιση 10 bit που αναπαριστά αμέτρητα χρώματα, βαθύτερα επίπεδα μαύρου, ενώ τα χρώματα φαίνονται πιο φυσικά. Με έμπνευση την αναπαραγωγή χρώματος Master Monitor της επαγγελματικής τεχνολογίας Sony που χρησιμοποιείται σε κορυφαίες παραγωγές του Χόλυγουντ, μπορείτε πλέον να απολαύσετε κι εσείς την εμπειρία της ανεπανάληπτης ακρίβειας χρώματος, με τη νέα Creator mode λειτουργία να δίνει ζωή στο περιεχόμενο, ακριβώς όπως το έχουν οραματιστεί οι δημιουργοί του. Η οθόνη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας που αναπτύχθηκαν ειδικά γι’ αυτήν, υποστηρίζει μεγάλο χρωματικό εύρος ITU-R BT.2020, καθώς και DCI-P3 με Illuminant D65.

Η απόλυτη εμπειρία θέασης που προσφέρει το Χperia 1, εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με τον πολυδιάστατο ήχο Dolby Atmos που σε «μεταφέρει» μέσα στο περιεχόμενο που παρακολουθείς και διαχέεται με πλήρη ρεαλιστικότητα που κόβει την ανάσα. Η ρύθμιση του ήχου στο Xperia 1 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sony Pictures Entertainment, διασφαλίζοντας ότι η ακουστική εμπειρία του χρήστη παραμένει ακριβώς όπως την σχεδίασαν οι δημιουργοί του.

Αυτή η εμπειρία ψυχαγωγίας, ολοκληρώνεται προσφέροντας mobile gaming εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Η οθόνη 21:9 προσφέρει βαθύτερη οπτική της ροής του παιχνιδιού, χωρίς περιορισμούς, ενώ η λειτουργία Game Enhancer βελτιστοποιεί την απόδοση, μπλοκάρει ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις, ενώ παρέχει τη δυνατότητα μαγνητοσκόπησης gameplay και αναζήτησης χρήσιμων πληροφοριών gaming online. Με την αναλογία οθόνης 21:9, το Xperia 1 επιτυγχάνει μινιμαλιστικό και διαχρονικό σχεδιασμό, ο οποίος αναδεικνύει πλήρως την εξαιρετική οθόνη, ενώ το υπέροχα λεπτό προφίλ του εγγυάται πως θα ταιριάζει με άνεση στην παλάμη του χεριού σας. Το λείο μεταλλικό του πλαίσιο περιβάλλει το ανθεκτικό Corning Gorilla Glass 6 στο μπροστά και στο πίσω μέρος, ενώ η πιστοποιημένη αντοχή στο νερό IP65/IP68 το προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

Η οθόνη 21:9 προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης και είναι ιδανική για την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών, επιτρέποντας να δείτε και παράλληλα να κάνετε περισσότερα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών οθονών εύκολα και γρήγορα, με το εξυπνότερο από ποτέ Side sense, με τον εκκινητή πολλαπλών παραθύρων 21:9, ή μέσω φωνητικής εντολής.

Στην “πλάτη” της συσκευής βρίσκεται η επαγγελματικού επιπέδου ποιότητας κύρια κάμερα, αποτελούμενη από τριπλό φακό με αισθητήρες ανάλυσης 12 Megapixel. Η συγκεκριμένη σύνθεση καλύπτει κάθε περίσταση και όλες τις συνθήκες φωτός: Ευρυγώνιος φακός 16mm για τοπία, πολυχρηστικός φακός 26mm, αλλά και φακός 52mm για λήψεις telephoto (αντιστοιχεί σε 35mm).

Η τεχνολογίες της Sony από τις πασίγνωστες κάμερες «α» με εναλλασσόμενους φακούς, ενσωματώνονται στο Xperia 1 ως BIONZ X για κινητά. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος δίνει παγκοσμίως για πρώτη φορά σε έξυπνο κινητό τη δυνατότητα για Eye AF (Αυτόματη Εστίαση), συγχρονίζοντας την εστίαση ακριβείας με το βάθος πεδίου του ανθρώπινου ματιού, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει συνεχόμενη φωτογράφιση ριπών (burst shooting) με έως και 10 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και AF/AE (Αυτόματη Εστίαση και Αυτόματη Έκθεση), παρέχοντας ακριβή εστίαση και βέλτιστη έκθεση. Τραβήξτε καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φως με τον φωτεινό φακό F1.6 και τον αισθητήρα Διπλής Φωτοδιόδου εικόνας Dual Photo Diode μεγάλων pixel pitch, ώστε ακόμα και τα κινούμενα θέματα να φωτογραφίζονται χωρίς να θολώνουν, ενώ παράλληλα η μείωση του «θορύβου» σε ποιότητα RAW προσφέρει πανέμορφα καθαρές εικόνες.

Το Xperia 1 ανάγει την μαγνητοσκόπηση στο επόμενο επίπεδο μέσα από τη συνεργασία των μηχανικών επαγγελματικών καμερών ψηφιακού κινηματογράφου της Sony, που είναι γνωστός για το brand CineAlta, με την διάσημη ψηφιακή Full Frame κάμερα κινηματογράφου «VENICE». Μπορείτε να μαγνητοσκοπήσετε σε φυσικούς κινηματογραφικούς τόνους και να εφαρμόσετε προεπιλεγμένες ρυθμίσεις διαχείρισης χρώματος με τη νέα λειτουργία Cinema Pro. Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που θέλετε με οκτώ διαφορετικές επιλογές έκφρασης, ώστε να μεταμορφώσετε τα βίντεό σας σε κινηματογραφικές ιστορίες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να τραβηχτούν σε 4K HDR στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο και σε format 21:9. Μόνο η Sony μπορεί να φέρει αυτή την επαγγελματική τεχνολογία αιχμής στο Xperia 1, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποκρυσταλλώνετε την καθημερινότητά σας με κινηματογραφικό στιλ, με τη λειτουργία Cinema Pro. Το Xperia 1 σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να τραβήξετε καρέ 21:9 από ζωντανή εικόνα ή από μαγνητοσκοπημένο υλικό, με ή χωρίς την προεπιλεγμένη διαχείριση χρώματος «Look». Το μοναδικό υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης που ενσωματώνει το Optical SteadyShot,με έναν μοναδικό αλγόριθμο, διασφαλίζει πως η μαγνητοσκόπησή θα είναι ομαλή και χωρίς τραντάγματα.

Στο εσωτερικό του Xperia 1 βρίσκεται η πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 855 που προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Προσφέρει δυνατότητες Gigabit LTE υψηλής ταχύτητας, έως και 25% ταχύτερο CPU, έως 40% ταχύτερη απόδοση GPU σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, καθώς και Snapdragon Elite Gaming για την άψογη διαχείριση εφαρμογών και παιχνιδιών με μεγάλες απαιτήσεις επεξεργαστή. Η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 3330 mAh σε συνδυασμό με τις λειτουργίες Smart Stamina, Battery Care και Xperia Adaptive Charging βοηθάει ώστε να έχετε μπαταρία όλη μέρα.

Το Xperia 1 θα διατίθεται σε μια γκάμα χρωμάτων ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό σας στιλ: Μαύρο, Μοβ, Γκρι και Λευκό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons