Η Sony ετοιμάζει τη δική της εκδοχή smartglass

by George Polyzos • On 29-12-2014 • AT 10:13 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

unit

Η Sony ανακοίνωσε τη δική της εκδοχή για τα λεγόμενα «έξυπνα γυαλιά», την οποία πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα στην επερχόμενη έκθεση CES στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο μήνα.

Η πρόταση της Sony ακούει στο όνομα Single-Lens Display Module και σύμφωνα με τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας θα μπορεί να προσαρμοστεί σε κανονικά σετ γυαλιών (π.χ. μυωπίας) προσθέτοντας σε αυτά μία heads-up display και μια σειρά από «έξυπνες» λειτουργίες.

Το σετ θα προσαρμόζεται γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού του χρήστη και θα προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε είδος σκελετού γυαλιών χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Θα διαθέτει μία οθόνη OLED διαγωνίου 0,23 ιντσών και ανάλυσης 640×400 pixels, δηλαδή ελαφρώς υψηλότερη από τα 640×360 pixels του Google Glass.

wear

Σύμφωνα με τη Sony η εμπειρία που θα έχει ο χρήστης θα είναι ανάλογη με την παρακολούθηση μίας οθόνης διαγωνίου 16 ιντσών από μία απόσταση δύο μέτρων. Η ιαπωνική εταιρεία υποστηρίζει ότι η λιλιπούτεια οθόνη του Single-Lens Display Module θα καλύπτει όλο το χρωματικό φάσμα, θα προσφέρει αντίθεση χρωμάτων 10.000:1 και ο χρόνος απόκρισης θα είναι 0,01 ms.

Το σετ θα διαθέτει επεξεργαστή ARM Cortex-A7, ο οποίος συναντάται σε αρκετές wearable συσκευές με λειτουργικό Android Wear. Επίσης, θα ενσωματώνεται μπαταρία χωρητικότητας 400mAh (έναντι 570mAh του Google Glass), υποστήριξη Bluetooth 3.0 και 802.11b/g/nWi-Fi ενώ θα ζυγίζει συνολικά περίπου 40 γραμμάρια.

Παράλληλα, η Sony ανακοίνωσε ότι εργάζεται στη δημιουργία και ενός software development kit (SDK) για την δημιουργία εφαρμογών συμβατών με το Single-Lens Display Module. Τέλος, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι περισσότερες πληροφορίες για τις επικοινωνιακές δυνατότητες του σετ θα δημοσιοποιηθούν με το λανσάρισμα του υπό ανάπτυξη SDK.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons