Η Sony επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται ο διάδοχος του PlayStation 4

by George Polyzos • On 11-10-2018 • AT 3:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι η ιαπωνική εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη της κονσόλας που θα διαδεχθεί το PlayStation 4.

«Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι απαραίτητο να έχουμε hardware νέας γενιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Sony στους Financial Times. Ωστόσο, απέφυγε να επιβεβαιώσει αν το όνομα της κονσόλας επόμενης γενιάς της Sony θα είναι PlayStation 5.

Στο δημοσίευμα των Financial Times γίνεται λόγος για τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πρόθεση της Sony να κατασκευάσει ένα tablet που θα μπορεί να συνδέεται με διάφορες συσκευές, στο πλαίσιο της εξάπλωσης του streaming παιχνιδιών. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η ιαπωνική εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει υψηλότερα επίπεδα διασύνδεσης μεταξύ των συσκευών της και του τμήματος παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ημέρες πριν η Microsoft προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου Project xCloud, δηλαδή της μελλοντικής υπηρεσίας που θα φέρνει το gaming σε κάθε είδους φορητή πλατφόρμα. Το εν λόγω πρόγραμμα θα διερευνήσει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του ασύρματου χειριστηρίου του Xbox μέσω Bluetooth αλλά και τη δυνατότητα gaming μέσω αφής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα καταλήγει στην διαπίστωση ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η επόμενη κονσόλα δεν θα απέχει πολύ από το σημερινό PlayStation 4, ενώ θα διατηρηθεί και η ίδια αρχιτεκτονική. Ο λόγος είναι ότι η Sony θα «πατήσει» στην επιτυχία του PS4 το οποίο λανσαρίστηκε το 2013 και έχει πουλήσει έως σήμερα πάνω από 80 εκατομμύρια τεμάχια.

Είναι λογικό λοιπόν να μην υπάρχει διάθεση να μετακινηθεί η εταιρεία σε αγορές που δεν γνωρίζει ίσως επαρκώς και συγχρόνως να αποχωρήσει από τομείς της αγοράς που σήμερα κατέχει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons